-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„CFMOTO Racing Team“ komanda atskleidė savo planus: pirmas startas – „Fenix Rally“

Sekmadienį Kaune, „Motorider“ motociklų salone, „CFMOTO Racing Team“ komanda pristatė savo ateinančio sezono planus bei gerbėjams parodė naują techniką, su kuria pirmą kartą startuos jau šią savaitę Tunise.
„CFMOTO Racing Team“ pristatymas Kaune
„CFMOTO Racing Team“ pristatymas Kaune / CFMOTO komandos nuotr.

Komandos lenktynininkai Antanas Kanopkinas ir Adomas Gančierius užsiminė, kad sezono planus labai koreguoja karas Ukrainoje. Visų lenktynininkų mintyse dabar tik viena – situacija su Kremliaus agresija kovojančioje šalyje. Todėl, nors pirminis planas buvo garsiai paskelbti, kad „CFMOTO Racing Team“ galutinis planas yra startas 2023 m. Dakaro ralyje, dėl susiklosčiusios situacijos pasaulyje komanda kalba tik apie artimiausią perspektyvą.

Išvyksta į „Fenix“ ralį

Nors praėjusiais metais komandai sekėsi finišuoti aukštose pozicijose, šiemet sportininkai sau išsikėlė dar ambicingesnius tikslus – lenktynininkai sako, kad jų tikslas yra per 2022 sezoną startuoti daugiau nei 30 lenktyninių dienų aukščiausio lygio varžybose.

„Šiuo laikotarpiu labai sunku susikaupti ir galvoti apie kažką, kas susiję su sportu, darbais, nes tai tikrai nėra svarbiausias dalykas. Mes ten važiuojame pirmiausiai todėl, kad atliktume savo darbą, nes gyvenimas nesustojo. Antra, tikimės, kad šiomis savo naujienomis bent kažkiek sugebėsime atitraukti mintis nuo to, kas dabar vyksta Ukrainoje“, – prieš pradėdamas kalbėti apie lenktynes paminėjo komandos lenktynininkas A.Kanopkinas.

Artimiausias startas lenktynininkų laukia jau netrukus – kovo 12 dieną Adomas Gančierius ir Antanas Kanopkinas Saharos dykumoje stos prie „Fenix Rally“ starto linijos. Visą ralio dalyvių sąrašą, kuriame – daugybė lietuvių – rasite čia.

Šis ralis vyksta Tunise, kuris yra vadinamas vartais į Saharą ir sportininkų čia laukia net septynios lenktynių dienos dykumoje, per kurias teks įveikti daugiau nei 2100 kilometrų, iš kurių net 1280 sudarys greičio ruožai. Tai antrasis kartas abiem vyrams šiame ralyje – praėjusiais metais A.Gančierius finišavo antras, o A.Kanopkinas – ketvirtas tarp keturračių.

„Labai džiaugiuosi, kad pavyko atsigauti po praėjusiais metais patirtos avarijos Albanijoje ir į pirmą šių metų startą abu važiuojame nusiteikę kovingai. Tunisas mums jau pažįstamas, tad tikimės nepridaryti kvailų klaidų, kurių vis dar pasitaiko“, – apie artėjantį startą kalbėjo Adomas Gančierius.

Sportininkai pasakojo, kad finišas Saharoje bus geras indikatorius dėl tolimesnių ir didesnių planų, mat ten susirenka daug itin stiprių sportininkų ir tai yra labai gera vieta pasitikrinti savo greitį bei sugebėjimus. Po „Fenix“ ralio komanda turės šiek tiek laiko pasiruošti Andalūzijos raliui, kuris vyks birželio mėnesį ir yra vienas iš pasaulio rally-raid čempionato etapų. Po jo lauks startas lietuvių pamėgtame „Rallye Breslau“ Lenkijoje, o rugpjūčio pabaigoje vasarą sportininkai palydės dalyvaudami „Dinaric Rally“ varžybose Dinarų kalnyne. Sportinį sezoną vainikuos „Balcan Offroad Rallye“ lenktynės, vyksiančios Rumunijoje.

Technikos iššūkiai

„Po praėjusių pandeminių metų mes tikrai žinojome, kad paruošti techniką bus daug sunkiau: tiek detalių siuntimas, tiek dažymas ar bet kokie patobulinimai dabar trunka gerokai ilgiau. Net ir šiandien, iki starto likus savaitei, dar neturime amortizatorių. Gali būti, kad juos mums į Tunisą lėktuvu atgabens komandos media atstovai, tad montuoti teks vietoje ir į starta važiuosime visiškai neištestavę – testas bus pirmasis greičio ruožas“, – apie iššūkius kalbėjo A.Kanopkinas.

Abu komandos lenktynininkai šiemet lenktyniaus „CFMOTO CFORCE 1000“ keturračiais, kurie nuo standartinių išsiskiria ne tik specialiais, lenktynėms skirtais, patobulinimais, bet ir tam tikrais gamyklos atsiųstais komponentais, kurie dar nebuvo ištestuoti didelio streso sąlygomis.

„Gamykla turi naują prototipinį variklį, kuriam dalį detalių mes gavome sausio mėnesį, o kitas vos prieš savaitę laiko. Tai nauji variklio komponentai, kurių dėka išgaunamas didesnis suspaudimo laipsnis ir taip generuojama daugiau galios. Tiesa, dėl šios konstrukcijos patikimumo mes nieko nežinome – kol kas šie nauji komponentai buvo reguliuojami ir testuojami tik ant stendo“, – apie situaciją pasakojo A.Kanopkinas ir sakė, kad ši užduotis komandai tenka todėl, kad yra remiama gamyklos, o lenktynių sąlygos, kuriomis technika patiria itin dideles apkrovas, yra bene geriausia vieta naujiems produktams bandyti.

Artimiausias komandos startas jau kovo 12 dieną „Fenix Rally“ varžybose Saharos dykumoje. Komandos nariai kviečia palaikyti juos ir stebėti kaip sekasi lenktynėse. Tunise prie starto linijos stos dar daug ekipažų iš Lietuvos, tad stebėti turėtų būti itin įdomu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius