-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

D.Matijošaičio lenktyninį automobilį puošė jo mamos fondo socialinė reklama

Lenktyninkas Dainius Matijošaitis Lietuvos automobilių žiedinių lenktynių čempionate nusprendė atsisakyti komercinių reklamų - rėmėjų lipdukų, įprastai dengiančių sportinius automobilius. Verslininkas savąjį BMW papuošė socialinėmis Irenos Matijošaitienės fondo (laukiu.lt) reklamomis.
Dainiaus Matijošaičio BMW M3
Dainiaus Matijošaičio BMW M3

„Šios varžybos, vykstančios kartu su 1000 km lenktynėmis – vienas svarbiausių automobilių sporto metų įvykių, sutraukiantis tūkstančius žmonių. Kažkaip pamaniau, kad jei žiūrovai stebės greitas mašinas ir gražias merginas, gal jiems pro akis nepraslys ir laukiu.lt svetainės raginimai prisijungti prie donorų programos“, – šypsojosi Dainius.

„Turbūt tai pirmas atvejis Lietuvoje, kuomet lenktyninio automobilo pagalba bus komunikuojami ne komerciniai prekės ženklai, o aktuali ir jautri socialinė tema. Tikiuosi dalis žmonių išvydę Dainiaus automobilį pasvarstys apie organų donorystę, o gal internetu iškarto užpildys sutikimą dėl organų donorystės“, – teigia Irenos Matijošaitienės fondo direktorius Andrius Palionis

Jauną vyrą įkvėpė ir praėjusią savaitę prasidėjusios bei iki antradienio vykusios XV Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais sporto žaidynės, kurias organizuoja Lietuvos asociacija „Gyvastis“ ir Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais federacija (EHLTF).

Žmonės, užsiimantys ekstremaliu sportu, nuolat yra šalia mirties, todėl kaip niekas kitas vertina gyvenimą. Tiek savo, tiek kitų

„Be to, kad tokiomis žaidynėmis parodoma, jog po organų transplantacijos žmonės gali ir nori aktyviai gyventi, sportuoti, šio renginio tikslas buvo ir padėka donorų šeimoms, sutikusioms paaukoti artimųjų organus ir išgelbėjusioms nepažįstamų žmonių gyvybes. Mamos fondas gimė iš troškimo, kad jos vardas nepasimirštų, kad ji gyventų kituose,“ – tikino D.Matijošaitis.

Paklaustas, ar ne ironiška apie donorystę kalbėti tuomet, kai vyksta pavojingos lenktynės, Dainius papurtė galvą: „Žmonės, užsiimantys ekstremaliu sportu, nuolat yra šalia mirties, todėl kaip niekas kitas vertina gyvenimą. Tiek savo, tiek kitų“.

Verslininkas įsitikinęs, kad daugiau sportininkų turėtų išnaudoti varžybas kalbėjimui apie socialines problemas: „Mus stebi, vadinasi, gal kartais ir klauso. Juk jauni žmonės lygiuojasi į sportininkus ir atletus, nori būti tokie pat. Suprantu, kad smagiau kalbėti apie pramogas ir gražias mašinas, bet skausmingi dalykai dėl to niekur nedingsta. Kuo daugiau žinosime apie organų donorystę, tuo mažesnė stigma ar baubas tai bus. Dovanoti gyvybę vaikui yra tikras džiaugsmas, galbūt su donoryste jį lyginti kiek slidu, nes pastaroji dažniausiai paženklinama ir skausmo, bet tai, kad tu gali pratęsti kito žmogaus gyvenimą, dovanoti jį jo artimiesiems, yra mažų mažiausiai kilnu“.

Šiuo automobiliu Lietuvos automobilių žiedinių lenktynių čempionato etape penktadienį dalyvavęs D.Matijošaitis užėmė pirmąją vietą tiek savo A2000+ klasėje, tiek ir bendroje įskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius