Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„D1Sport Drift Wars“ trečiajame etape – svečiai iš Latvijos ir Rusijos

Savaitgalį Panevėžyje vyko Lietuvos ir Latvijos street lygos „drifto“ varžybos. „D1Sport Drift Wars“ trečiasis etapas pritraukė nemažai svečių iš užsienio. Panevėžio „Cido“ arenos prieigose rinkosi „street“ lygos atstovai.
Varžybų akimrika
Varžybų akimrika / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Driftas Panevėžys

Iš daugelio Lietuvos miestų ir kaimyninių šalių iš viso atvyko 44 sportininkai. Iš jų septyni svečiai iš Latvijos ir vienas dalyvis iš Rusijos. Visi jie pilotavo BMW markės bolidus. Latvijos „street“ lygos varžybose dalyvavo 25 sportininkai. Ne visi jų išdrįso savo jėgas išbandyti tarptautiniame lygyje, tačiau tie, kurie nepabūgo sudalyvauti ir „D1Sport Drift Wars“ etape, pasirodė puikiai.

Dėl didelio dalyvių skaičiaus buvo nuspręsta treniruotes daryti šeštadienį, na o sekmadienį buvo pagrindinė varžybų dalis. Žiūrovams išties pasisekė. Renginio metu netrūko artimų ir aršių porinių važiavimų, daug dūmų ir puikių emocijų. Gražus vasariškas oras leido mėgautis nuostabia diena.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimrika
Organizatorių nuotr./Varžybų akimrika

Treniruočių metu pilotai galėjo išbandyti skirtingas trajektorijas ir technikas. Bandomieji važiavimai praėjo be didesnių incidentų. Latvijos varžybų kvalifikacijos metu geriausiai sekėsi Raivis Alkšars.

Atitrūkęs nuo kitų dalyvių, jis užtikrintai keliavo į porinius važiavimus. Antroje vietoje liko Gints Kirgickis, trečias – Davis Mangakus, ketvirtas – Intis Berzins, na o penktoje vietoje Janis Berzins. Porinių važiavimų metu žiūrovai galėjo išvysti nemažai kontaktų ir artimų kovų. Kvalifikacijos lyderiai išliko TOP10 ir pasibaigus finalinėms kovoms.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimrika
Organizatorių nuotr./Varžybų akimrika

Pasibaigus Latvijos etapui, startavo „D1Sport Drift Wars“ varžybų trečiasis etapas. Latvijos etape puikiai pasirodęs ir penktoje vietoje likęs Davis Mangakus užtikrintai važiavo ir toliau.

Šioje kvalifikacijoje jis užėmė trečiąją vietą. Beveik maksimalų taškų skaičių kvalifikacijoje surinko Darius Turevičius. Jis užtikrintai pirmoje vietoje keliavo į porinius važiavimus. Antroje vietoje liko Žygimantas Narbutas. Į TOP10 kvalifikacijoje taip pat pateko ir Tautvydas Lekavičius, Linas Navickas, Ansis Andersons, Tomas Šapnagis, Tomas Liutkevičius. Egor Chesnonko ir Giedrius Zabulionis.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimrika
Organizatorių nuotr./Varžybų akimrika

TOP32 poriniuose važiavimuose iškrito keletas tikrai perspektyvių ir visuomet gerai pasirodančių sportininkų. Vienintelė šiose varžybose dalyvavusi mergina taip pat neperkopė kvalifikacijos kartelės ir poriniuose važiavimuose nepasirodė.

Po įtemptų finalinių kovų paaiškėjo nugalėtojai. Pirmą vietą užėmė svečias iš Latvijos Janis Berzins. Antroje vietoje liko Justas Pupinas. „D1Sport Drift Wars“ trečiajame etape trečiąją vietą užėmė Rytis Bužavas, o ketvirtą – Rimvidas Prakuliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius