Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„D1Sport driftingo čempionato“ pirmame etape Vilniuje niekas neprilygo Andriui Čibirkai

Pirmame 2014-ųjų „D1Sport driftingo čempionato“ etape Vilniuje, Kaukaro žiede, aukščiausių teisėjų įvertinimų sulaukė svečias iš Kauno – Andrius Čibirka. BMW M3 vairuojantis „drifteris“ nusileido keturiems varžovams kvalifikacijoje, tačiau poriniuose „tsuiso“ važiavimuose jam lygių neatsirado.
Čempionato akimirka
Čempionato akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antrą vietą užėmė „Lexus SC“ vairuojantis Timas Simniška, finale tik dėl savo klaidos lipęs ant antro nugalėtojų podiumo laiptelio. Jis, vydamasis A.Čibirką, apsisuko ir leido teisėjams nekvaršinant galvų nuspręsti, kuris gi laimėjo.

Trasos konfigūracija ir oras kišo koją ne vienam dalyviui. Vos dviejų eismo juostų gatvėse dalyviai turėjo „užsistatyti“, praslysti nuo vieno bordiūro iki kito ir po kelio apsisukimo dar kelias dešimtis metrų tęsti šonaslydžio pasirodymą. Pokštus krėtė ir oras – jeigu kvalifikacijos metu buvo saulėta ir giedra, tai prieš pat porinius važiavimus prapliupo lietus ir „Top 16“ prasidėjo trasai esant šlapiai. Vėliau su kiekvienu važiavimu trajektorija džiūvo ir tai dalyviams kėlė dar daugiau klausimų – kuria pavara važiuoti, kokiu greičiu pradėti slysti ir t.t.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Čempionato akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Čempionato akimirka

„Mažajame finale“ kovojo du trečios serijos BMW vairuotojai: trečią vietą užėmė Darius Kepežinskas, ketvirtas liko Artūras Ravluškevičius. Pastarasis buvo griežtai įspėtas už nesportinį elgesį trasoje – kovoje vydamasis D.Kepežinską, jis tyčia jam užkišo savo automobilį ir kontakto išvengti nebuvo įmanoma.

Kvalifikacijoje puikiai pasirodė Gediminas Levickas – šoninio slydimo varžybose anksčiau nežibėjęs sportininkas pirmoje „drifto“ dalyje pasirodė geriausiai ir iš Vilniaus mero Artūro Zuoko atsiėmė specialią taurę. Jis merą savo „Nissan 200SX“ dar ir pavežiojo trasa.

„Drift Gate“ rungtyje ir priekiu varomas automobilis

Pertraukoje po kvalifikacijos žiūrovai stebėjo pirmą kartą surengtą „drift gate“ rungtį. Jos metu dalyviai turėjo praslysti tarp dviejų trasoje 7 metrų atstumu vienas nuo kito pastatytų automobilių. Kiekviename iš trijų etapų tarpas tarp „vartų“ buvo mažinamas po metrą.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Čempionato akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Čempionato akimirka

Pirmasis pro „vartus“ praslydo Vincas Zaleckis, kuris priėmęs „drifterių“ iššūkį siekė įrodyti, kad šiam sportui nebūtinas galu varomas automobilis. Nors užtrauktu rankiniu stabdžiu slystantis „Mitsubishi“ neatrodė taip efektingai, kaip šonaslydžiui ruošti automobiliai, visgi Vincui pavyko susidoroti su užduotimi.

Netrukus prie starto išsirikiavo daugiau nei puse „drifto“ čempionato dalyvių. Pastarieji net ir žinodami, kad dalyvaudami šioje rungtyje rizikuoja apgadinti savo automobilius ir galbūt eliminuoti save iš varžybų net neprasidėjus poriniams važiavimams, neatsisakė pademonstruoti savo meistriškumo.

Finale, kuriame tarpas buvo sumažintas iki 5 metrų, susirungė vos du pilotai. Andriui Čibirkai teko varžytis prieš vienintelį svečią iš užsienio – latvį Regnars Mozga. Kauniečiui Andriui šioje rungtyje nebuvo lygių, tad rygiečiui namo teko išvykti tuščiomis.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Čempionato akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Čempionato akimirka

Kitas „D1Sport driftingo čempionato“ etapas Alytuje

Toliau Lietuvos „drifto“ kalendoriuje – Alytus, kuriame gegužės 24 – 25 dienomis pirmą kartą bus surengtos šoninio slydimo varžybos. Organizatoriai atskleidė, kad sportininkai bėgėsis važiuodami į įkalenę, todėl net ir pradėjus slysti dar nebus matoma visa trasa.

Alytuje galės varžytis tiek pradedantys, tiek patyrę „drifteriai“, kadangi savaitgalio metu bus surengti dviejų čempionatų etapai. „D1Sport gatvės drifto čempionato“ 2 etapas – skirtas silpnesnę techniką turintiems entuziastams ir „D1Sport driftingo čempionato“ 2 etapas – profesionalams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius