-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaras 2013. Formalumai atlikti, priekyje tik lenktynės

Peru sostinėje Limoje jau šį šeštadienį prasideda kultinės planetos lenktynėse – Dakar 2013. Daug ištvermės reikalaujančiame ralyje automobiliu startuojantys lietuviai Benediktas Vanagas ir jo šturmanas Saulius Jurgelėnas bei motociklininkas Gintautas Igaris atliko visus reikalingus formalumus ir gali kauptis artėjančiam, dviejų savaičių išbandymui.
Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas
Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas / Komandos nuotr.

Administracinės ir techninės patikros labai kruopščios

„Administracinės bei techninės patikros „Dakar‘e“ atliekamos itin kruopščiai. Iš tiesų yra labai daug darbo, norint laiku gauti visus leidimus lenktynėms bei tinkamai paruošti techniką, kuri privalo atitikti ypač griežtus techninius bei saugumo reikalavimus“, – sakė lenktynininkas Benediktas Vanagas, atstovaujantis „General Financing – Autopaslauga“ komandai.

Lenktynininkai per 2 dienas vykstančios administracinės ir techninės patikros metu turėjo surinkti apie 40 įvairių antspaudų, įrodančių, kad yra tinkamai pasiruošę lenktynėms.

Šiuo metu visa lenktyninė technika yra uždarame parke. Sportininkai ja galės naudotis tik prieš pat lenktynių startą šį šeštadienį.

„Penktadienis bus ramesnė diena. Ekipažo nariai galės kauptis šeštadienio startui. Komanda dėliosis artimiausių dienų lenktynių logistiką. Atskris likę komandos nariai iš Lietuvos. O penktadienio vakare bus „brifingas“ visiems lenktynių dalyviams. Jame bus pateikta visa pagrindinė informacija apie šiųmetinį Dakarą bei detali informacija apie pirmąją lenktynių dieną“, – pasakojo Benedikto Vanago šturmanas Saulius Jurgelėnas apie dienos planus prieš didįjį startą.

Primename, kad sudėtingiausiose pasaulio lenktynėse „General Financing – Autopaslauga“ komandos ekipažui suteiktas 458 starto numeris. B. Vanagas ir S. Jurgelėnas važiuos Latvijoje pagamintu, tačiau Lietuvoje gerokai patobulintu, „OSCar O3“ automobiliu.

Tuo tarpu lietuviui motociklininkui Gintautui Igariui atiteko 80 numeris ir jis savo įskaitoje startuos „Yamaha WRF 450“ motociklu.

VIDEO: Dakar 2013, Benediktas Vanagas, Checks are over, preaparing for the start, January 3rd

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius