Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 06 /19:40

Dakaras 2018 prasideda: pirmasis iššūkis – vos 31 km ilgio, tačiau pavojingų vietų netrūksta

Pirmoji Dakaro ralio diena, sausio 6-oji, ne veltui vadinama simboline. Šiandien sportininkai privalės įveikti tik prologu vadinamą greičio ruožą, o karščiausia kova dėl vietos bendroje įskaitos lentelėje užvirs jau sekmadienį, sausio 7-ąją.

Limoje, ant starto pakylos susirinkusiai miniai mojavo keturios Lietuvos komandos.

Vienintelis dviem ratais lenktyniausiantis motociklininkas Balys Bardauskas, prisipažinęs, kad į startą juda vedinas puikios nuotaikos, ir trys „Toyota Hilux Overdrive“ automobiliais lenktyniausiantys ekipažai – Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio „Craft Bearings“, Benedikto Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio „General Financing team Pitlane“, Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno „Agrorodeo“.

Edgaro Buiko nuotr./Sebastianas Rozwadowskis ir Benediktas Vanagas ant starto podiumo
Edgaro Buiko nuotr./Sebastianas Rozwadowskis ir Benediktas Vanagas ant starto podiumo

Lenktynėms – 31 kilometras

Pirmąją dieną sportininkams teks įveikti 272 km kelią. Ir tik mažoji dalis šio atstumo bus skirta greičio ruožui.

Iš karto įveikę Dakaro starto pakylą sportininkai skuba pirmyn kiek daugiau nei 200 km kelią, kuriam įveikti duotos 4 valandos. Tuomet jau laukia startas 31 km ilgio greičio ruože.

VIDEO: „CRAFT Bearings“ komanda pervažiavo starto pakylą Limoje

Pastarajame, pasakojo 15min Gazas žurnalistas Žilvinas Pekarskas, Dakaro ralio dalyvius stebintis Pietų Amerikoje, itin svarbi maždaug ties greičio ruožo viduriu esanti viena kopa, pažymėta keliais šauktukais. Pastaroji, nors važiuojamas atstumas nėra didelis, gali reikšti rimtis gedimus daliai sportininkų jau pirmąją ralio dieną.

Carlosas Brebbia, B.Bardausko komandos vadovas, akcentavo, kad šiame trumpame greičio ruože sportininkams bus leista susipažinti su tuo, kas laukia ateinančias kelias dienas, be to, paaiškės ateinančios dienos startinės pozicijos.

„Strategija paprasta – 31 km yra miniatiūrinė atkarpa palyginus su tuo, kas laukia artimiausias 14 dienų, todėl čia prisižaisti nereiktų – važiuosime su galva“ – sakė A.Juknevičius iš karto nuvažiavęs nuo podiumo arkos.

Komandos nuotr./„CRAFT Bearings“ komanda
Komandos nuotr./„CRAFT Bearings“ komanda

Pirmasis startuos B.Bardauskas, šiek tiek prieš 20 valandą vakaro. Automobiliais lenktyniausiančios komandos startuos po valandos, apie 21 valandą vakaro.

Kokius greičio ruožus sportininkams teks įveikti per visą Dakaro ralį, galite perskaityti čia.

VIDEO: Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis ant Dakaro podiumo išskleidė dvi vėliavas

Grėsmė – statūs nusileidimai

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas, vertindami pirmąsias Dakaro ralyje laukiančias dienas, pasakojo, kad prie Pisko miesto, šalia kurio įrengtas greičio ruožas, laukia daugybė smėlio.

„Ruožas nebus daug lemiantis, be to, daug dulkių nebus, tik smėlio“, – vertino S.Jurgelėnas.

VIDEO: Saulius Jurgelėnas apie tai, kas laukia Dakare pirmosiomis dienomis

Jis pabrėžė, kad čia vietomis laukia ir ypatingai statūs nusileidimai, nors ir neaukšti, tačiau netikėti ir galimai pavojingi.

„Be to, vietomis laukia keistai, tokiomis bangomis, supustytas smėlis. Ten galima labai nesmagiai įsišokinėti“, – perspėjo sportininkas.

Vytauto Dranginio nuotr./Saulius Jurgelėnas ir Vaidotas Žala
Vytauto Dranginio nuotr./Saulius Jurgelėnas ir Vaidotas Žala

Kitos dvi laukiančios dienos laukia panašios, anot šturmano, reikės judėti greitesniais ruožais vandenyno pakrantėje. Tiesa, čia, pasak jo, ne vienas sportininkas gali suklysti pasirinkdamas nusileidimus pakrantė link.

„Manau, organizatoriai tikrai bandys paklaidinti čia ne vieną, tad laukia navigaciniai iššūkiai“, – tikino S.Jurgelėnas.

VIDEO: Tuoj po starto podiumo – V.Žalos ir S.Jurgelėno asmenukės su vietos gyventojais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius