Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dakaras 2018“: ralio trasų žemėlapis

2018 m. Dakaras dykumų maratono lenktynininkus pasitinka gerokai pasikeitęs. Ralio organizatoriams – „A.S.O.“ (Amaury Sport Organisation) – pagaliau pavyko susitarti ir į Dakaro šalių šeimą grąžinti Peru. Startas – 2018 m. sausio 6 d. šios šalies sostinėje Limoje. Finišas – sausio 20 d. Argentinos mieste Kordoboje. Iš viso – 14 greičio ruožų iš kurių vienas – maratonas. Tai – jau 10-asis ralis Pietų Amerikoje.
Dakaras 2018: trasų žemėlapis
„Dakaras 2018“: trasų žemėlapis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Dakaras 2018“: trasų žemėlapis
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Dakaras 2018“: trasų žemėlapis

Dakaro ralio trasa – panaši į tą, kuria sportininkai būtų lenktyniavę jau 2017-aisiais, jei prieš gerus metus nebūtų įstrigusios derybos su Peru valdžia – dėl finansų. Pačių lenktynininkų teigimu, Peru prisijungimas prie Dakaro padės sukurti trasų įvairovę. Daugiau nei trečdalį Dakaro odisėjos sudarys smėlynai ir kopos.

Tad, startavę Limoje, lenktynininkai pirmus keturis etapus įveiks Peru kopomis, šalia vandenyno. Vėliau suks į aukštikalnes link Titikakos ežero. Maždaug 4000 m aukštyje varžysis iki sausio 12 d. – tuomet Bolivijos sostinėje La Pase numatyta poilsio diena. Nuo 8 -ojo etapo kovos persikels į Argentiną.

Dakaro guru vadinamas Vaidoto Žalos šturmanas Saulius Jurgelėnas, atstovaujantis „Agrorodeo“ komandai, savo įžvalgomis suintrigavo. Jo manymu, pirmos keturios dienos dykumų maratone bus lemtingos – gali atkristi daugybė dalyvių. Jiems spąstus paspęs permainingo kraštovaizdžio keliai – bus ir klampaus smėlio, ir kietos dangos. Kopos bus tikrai „piktos“. Juk to lenktynininkai ir prašydavo – tikros Afrikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius