Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaras 2021 m.: Edvinas Juškauskas įvardijo šturmaną, tikslus ir parodė „sėkmingiausią“ automobilį

2020 m. Dakaro ralis Edvinui Juškauskui ir jo šturmanui Aisvydui Paliukėnui buvo debiutinis. Jis negailėjo išbandymų: „Heston MRO“ ekipažas nepasiekė finišo dėl techninių gedimų, nors senuoju V.Žalos „Hilux“ startavę lietuviai važiavo panašiu tempu kaip Antanas Juknevičius.

Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas, Dakaro ralio naujokai, Saudo Arabijoje demonstravo netikėtą brandą. Jie stabiliai laikėsi trečiajame dešimtuke. Ir, palankiau susiklosčius aplinkybėms, galėjo netgi priartėti prie TOP 20. Deja, šiuos du jaunus vyrukus iš pradžių pasvilino pragaro ugnis, o vėliau teko iš arčiau susipažinti su kopomis ir virsti ant šono. Antrą kartą teisėjai jau neleido pasinaudoti Jokerio teise, 9-ąją Dakaro ralio dieną teko trauktis. Su viltimi sugrįžti.

E.Juškauskas startuos sėkmingiausiu B.Vanago automobiliu

Pirmadienį Edvinas (kartu su Benediktu Vanagu) pristatydami savo komandas, įvardijo ir šturmanus, ir automobilius, su kuriais startuos sausio 3 d. Sauso Arabijos mieste Džedoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kodėl Benediktas Vanagas atsisakė Fernando Alonso „Toyota Hilux“ ir kiek jam tai kainuos

Edvinas šį kartą startuos gerokai naujesniu „Hilux“. Iš tikrųjų, tai – „Juodasis Vanagas“ Nr.5. Tas, kurį B.Vanagas pristatė ant nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos laiptų prieš dvejus metus. Ir tas, su kuriuo Benediktas (kartu su S.Rozwadowskiu) iki šiol yra pasiekęs geriausią rezultatą – 11 vietą.

Kitas svarbus klausimas – šturmanas. Aisvydas Paliukėnas šiemet startavo Lietuvos ralio čempionate su Vladu Jurkevičiumi ir pasirodė tikrai sėkmingai. Vos prieš mėnesį jis sakė, kad į Dakarą, ko gero, nevažiuos. Juo labiau, kad Edvinas Lenkijoje ir Lietuvoje treniravosi su Šarūnu Palioku, 2009 m. Dakare patyrusiu tikrą pragarą, kai išsinarino net 4 rankos kaulus. Tačiau, artėjant pristatymui, Edvinas apsisprendė važiuoti su Aisvydu, su kuriuo jau patyrė pirmą Dakaro krikštą.

Taigi, iki šiol „vanagiukais“ vadinti Edvinas ir Aisvydas, panašu, taps tikrais vanagais.

Paklaustas, ar įsigijo, ar tik nuomojasi „Juodąjį Vanagą Nr.5“ ir apie santykius su B.Vanagu, Edvinas Juškauskas paliko erdvės pamąstymams. Visą interviu žiūrėkite čia:

VIDEO: Dakaras 2021: Edvinas Juškauskas aiškiai įvardijo ir šturmaną, ir pagrindinį tikslą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius