Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaras baigėsi ne finiše, o uoste: kas nustebino labiausiai

Automobilių atidavimas Dakaro organizatoriams uoste – labai svarbi šio ralio dalis. Jei laiku nespėsi, vėliau gali tekti pačiam savo eiga iš Saudo Arabijos parvažiuoti beveik 6000 km. Kolegos estai taip jau padarė. Taigi tikrai kelionės patogumais nesidžiaugė. Todėl geriausia laiku atiduoti automobilį, kad jis būtų keltu parplukdytas iki Europos.
Dakaro automobiliai Damamo uoste laukia kelionės į Europą pradžios
Dakaro automobiliai Damamo uoste laukia kelionės į Europą pradžios / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Važiuoti namo tokį kelią, pavyzdžiui, kaip entuziastai iš Estijos, būtų nelabai protinga. Juo labiau kad šiemet Dakaro maršrutas (turiu omeny, žurnalistų kelionę) nesiekė 7500 km, nes kai kurios trasos buvo žiedinės, taigi nereikėjo iš vieno bivako pervažiuoti į kitą, taip sutaupant kilometrų.

Bet grįžkime į Damamo uostą. Kaip ir Džedoje pernai, patekti į uostą pašaliniams – jokių šansų. Jis gausiai saugomas kariškių ir policijos. Tad automobilį gali atvaryti tik vienas ekipažas (sportinės arba žurnalistų komandos). Kitiems patekti į maždaug Pilaitės rajono dydžio uostą – griežtai draudžiama. Norėdamas patekti į uostą, turi pateikti savo e-vizos kopiją. Ir viskas, darbuotojas net paso nepaprašė. Galbūt dėl to, kad ant „Defender“ durelių – dulkėtas Dakaro lipdukas.

15min komanda savo „Defender“ atidavė organizatoriams paskutinę dieną, nes prieš tai prie uosto driekėsi kilometrinės eilės. Mat didžioji dauguma dalyvių norėjo išskristi namo tą pačią dieną po finišo.

VIDEO: Kaip atrodo Dakaro automobilių atidavimas Damamo uoste: saugoma teritorija ir švyturėlių jūra

15min žurnalistą Žilviną Pekarską nustebino ne didžiulės apsaugos pajėgos uoste, o labai paprastas automobilio raktelių atidavimo procesas. Koks jis – žiūrėkite filmuotame reportaže.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius