Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaras pagaliau prasidėjo: į startą pajudėjo šimtai lenktynininkų

Dakaras prasidėjo. Daliai dalyvių viena diena vėliau nei turėjo, daliai – net dviem. Tačiau pirmadienį į 387 km ilgio trasą pajudėjo keli šimtai motociklų, keturračių, visureigių ir sunkvežimių ekipažų, tarp jų – trys lietuviškos komandos.
Dėl avarijos nutrauktas Dakaro ralio prologas
Dakaras / Tomo Markelevičiaus/15min.lt nuotr.

Pirmadienį prasidėjo antrasis Dakaro maratono greičio ruožas, kurio trasa dėl Argentiną siaubiančių liūčių buvo sutrumpinta nuo 510 iki 387 km. Sekmadienio greičio ruožas dėl tos pačios priežasties buvo išvis atšauktas.

Benediktas Vanagas su Sebastianu Rozwadowskiu lenktynes pradėjo 16.15 val. Lietuvos laiku, Antanas Juknevičius su Mindaugu Slapšiu – 16.27, o Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu – 16.39 val.

Lietuviai sekmadienį, sužinoję apie atšauktą greičio ruožą, neslėpė nusivylimo – esant prastoms oro sąlygoms ir blogai kelio būklei, jie neva turėtų pranašumą prieš lyderius.

Prieš pajudant į trasą automobiliams, joje jau kelias valandas zuja motociklų ir keturračių vairuotojai: jie lenktynes pradėjo keliomis valandomis anksčiau. Praėjus porai valandų po automobilių, lenktynes pradės ir sunkvežimiai.

Dakare 2016-aisiais dalyvauja 110 automobilių, 55 sunkvežimių ekipažai, 136 motociklininkai ir 45 keturračių vairuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius