-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 09 /16:44

Penktoji Dakaro diena lietuviams buvo skirtinga: vieni džiaugėsi kopomis, kiti jose gedo

Dakare baigėsi dar vienas, jau penktasis greičio ruožas. Šįkart dalyvių laukė kiek mažesnis kilometražas lenktyniaujant, tačiau šiek tiek daugiau reikėjo įveikti pervažiavimuose. Organizatoriai penktąją Dakaro dieną dalyviams pasiūlė nemažai kopų. Vieniems lietuviams jose sekėsi puikiai, kiti turėjo problemų su technika.
Penktasis Dakaro greičio ruožas
Penktasis Dakaro greičio ruožas / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Penktoji Dakaro diena vėl buvo nesėkminga „Agrorodeo“ duetui. Jie šiandien finišavo tik 45-oje vietoje. Ekipažas buvo priverstas stoti kopose tuomet, kai pradėjo kaisti jų MINI variklis. Paaiškėjo, kad to priežastis – nutrūkęs vienas iš diržų, atsakingų už aušinimą.

Geriausiai lietuvių gretose sekėsi Benediktui Vanagui su Filipe Palmeiro. „InBank team Pitlane“ duetas išvengė rimtesnių bėdų ir į finišą atvyko 17-oje pozicijoje.

Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis didesnių kriminalų taip pat išvengė ir finišą pasiekė 23-ioje vietoje. 36-i penktąjį greičio ruožą baigė „Heston MRO team Pitlane“ nariai Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas. Jie džiaugėsi šios dienos važiavimu per kopas ir po finišo tikino, kad mielai tai pakartotų.

„Petrus Racing“ komanda taip pat finišavo. Nors trasoje jiems teko keisti vairo traukę, tačiau savo tempą Gintas Petrus ir Tomas Jančys išlaikė ir finišavo 48-oje vietoje.

Šio etapo nugalėtoju tapo ispanas Carlosas Sainzas. Jis beveik trimis minutėmis šiandien buvo greitesnis už pagrindinį savo oponentą Nasserą Al-Attiyah. Trečio laiko autoriumi tapo Stephane`as Peterhanselis.

Visą šios dienos įvykių chronologiją galite rasti žemiau

Naujausia informacija iš Saudo Arabijos – 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje ir specialiame 15min Dakaro ralio polapyje.

Penktasis Dakaro greičio ruožas
Penktasis Dakaro greičio ruožas

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

16:23

Šiandien trasoje Gintas Petrus su Tomu Jančiu taip pat turėjo kitokio darbo nei vairavimas ir navigavimas. Jiems teko keisti vairo traukę. Po remonto juos aplenkė Vaidotas Žala. „Petrus Racing“ bandė palaikyti „Agrorodeo“ tempą ir su juo palenktyniauti, tačiau tai pavyko padaryti tik minutę.

 

16:15

Finišą pasiekė ir „Petrus Racing“ nariai. Jų rezultatas čia – 48-a vieta. Duetas lyderiams nusileido 2 val. 16 min. 3 sek. ir tik 14 min. buvo lėtesni už gedimą patyrusį „Agrorodeo“ duetą.

16:10

Finiše dar laukiama paskutinio Lietuvos ekipažo – Ginto Petraus su Tomu Jančiu.

15:38

Kaip po finišo teigė Vaidotas Žala, dykumoje jų MINI variklis pradėjo kaisti. Paaiškėjo, kad nušoko vienas iš po variklio gaubtu esančių diržų, tad ekipa stojo remontui.

VIDEO: V.Žala papasakojo apie juos pristabdžiusio Mažylio gedimą

 

15:31

Pagaliau finišą pasiekė ir „Agrorodeo“. Jie šiandien lyderiui nusileido daugiau nei dvi valandas. Kol kas nežinomų gedimų kankinamu MINI jie parodė tik 40-ą laiką.

15:08

Finišavęs Edvinas Juškauskas pasakojo, kad matė trasoje sustojusį Vaidotą Žalą. Jų MINI variklio gaubtas buvo pakeltas. Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas sustojo ir pasiūlė savo pagalbą, tačiau „Agrorodeo“ vyrai atsakė, kad MINI bolidui reikalingų detalių „Heston MRO team Pitlane“ vistiek neturės. 

VIDEO: Edvino ir Aisvydo įspūdžiai: šiandien žiauriai „fainai“

 

 

15:03

33-oje preliminarioje pozicijoje finišą pasiekia Edvinas Juškauskas su Aisvydu Paliukėnu. Jie lyderiui pralaimėjo 1 val. 24 min. 20 sek.

14:53

WP5 taške „Petrus Racing“ komanda fiksuoja 42-ą laiką.

14:44

WP5 taške pasirodo Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu. Jie čia pakilo iš rikiuotės dugno iki 40-osios vietos.

14:25

Finišą pasiekia Antanas Juknevičius. Jo pozicija preliminariai čia 22-oji. 53 min. 49 sek. jis nusileido šio etapo nugalėtojui Carlosui Sainzui.

VIDEO: A.Juknevičius: nerizikavom ratais, saugiai ir ramiai

 

14:17

WP5 tašką 33-ioje pozicijoje pasiekia „Heston MRO team Pitlane“ tandemas.

14:10

Praėjusių metų Dakaro dalyvis motociklų įskaitoje Balys Bardauskas šiemet į Saudo Arabiją irgi atvyko, tačiau kaip žiūrovas. Šiandien jis užfiksavo, kad darbo „Agrorodeo“ komandos mechanikai turėjo ir prie savo ekipos sunkvežimio. Jiems teko keisti galinį ratą.

 

14:05

WP4 taške pagaliau fiksuojamas ir Vaidotas Žala. Čia jo rezultatas tik 50-as. Dabar jie lyderiui jau pralaimi 1 val. 50 min. 32 sek. Panašu, kad „Agrorodeo“ ekipa ir vėl turėjo rimtų problemų ir kažkur iššvaistė apie valandą laiko.

14:00

Paskutiniuose trijuose kelio taškuose GPS sistemos nefiksavo Benedikto Vanago, tačiau lietuvio ir portugalo duetas jau finiše. Jie nuo lyderio atsiliko 32 min. 50 sek. ir kol kas klasifikuojami 17-oje vietoje.

Benediktas Vanagas po finišo teigė, kad šiame greičio ruože nieko ypatingo neįvyko, o diena buvo net nuobodi. Visgi vieną prakirstą ratą šiame etape teko stoti keisti dar dienos pradžioje, o greičio ruožo kulminacija tapo įspūdingo aukščio kopos.

 

13:55

Būdamas 46-oje vietoje WP4 tašką pasiekia „Petrus Racing“ duetas.

13:43

WP5 tašką pasiekė Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu. Čia jų rezultatas – 21-a vieta. Lyderiui jie nusileidžia 44 min. 36 sek. Vaidoto Žalos ir Benedikto Vanago komandų tarpiniuose taškuose kol kas nematyti. Apie jų situaciją nepranešama. Realiausia versija išlieka tai, kad stringa GPS sekimo sistema.

13:16

WP4 taške „Heston MRO team Pitlane“ ekipažas užfiksuoja 32-ą laiką.

12:52

WP4 kol kas fiksuojamas tik Antano Juknevičiaus rezultatas. Jis čia atvyko lyderiui nusileidęs 33 min. 41 sek. ir kol kas yra 23-ias.

12:38

Lietuvių rezultatai kol kas nėra fiksuojami. Sistema nerodo nė vieno lietuvių dueto atvykimo į WP4 tašką.

12:36

Penktosios dienos finišą pasiekia pirmieji lyderiai. Šios dienos nugalėtojas – Carlosas Sainzas. Jis antroje vietoje finišavusį Nasserą Al-Attiyah aplenkė kiek mažiau nei trimis minutėmis. Trečio laiko autoriumi šiandien tapo Stephane`as Peterhanselis.

12:13

WP3 taške „Petrus Racing“ pasirodė 48-oje vietoje. Benediktas Vanagas vėl dingęs iš GPS sistemos radarų.

11:38

Edvinas Juškauskas su Aivydu Paliukėnu į WP3 atvyksta būdami 31-i.

11:21

WP3 atvyksta ir „Kreda“ komanda. Jie čia 25-oje vietoje. Benedikto Vanago GPS veikiausiai vėl stringa. Jo rezultatas čia dar neužfiksuotas.

11:17

WP4 taške kova tarp šio ralio favoritų aštrėja. Čia į lyderio poziciją išsiveržė C.Sainzas, kuris N.Al-Attiyah aplenkė vos 12 sek. Trečias su 5 min. 17 sek. atsilikimu važiuoja Y.Al Rajhi. Lygiai tiek pat atsilieka ir G.de Villiersas. Lyderiai jau įveikė 250 km.

VIDEO: Lietuviai prie prie 5-ojo Dakaro greičio ruožo starto

 

11:16

WP2 atžymoje „Petrus Racing“ ekipažas fiksuojamas 49-oje pozicijoje.

11:13

„Agrorodeo“ ekipažas pasiekia WP3 tašką. Jie čia nuo lyderio atsilieka 13 min. 28 sek. ir klasifikuojami 20-oje vietoje.

10:52

Dakaro gerbėjai iš Lietuvos gali lengviau atsipūsti. Benedikto Vanago dingimas iš radarų buvo eilinė Dakaro GPS sistemos klaida. Vienu metu atsirado abiejų WP laikai. Pirmame WP B.Vanagas buvo 19-as, antrame – 20-as.

10:43

„Heston MRO team Pitlane“ tandemas antrąjį WP pasiekia 30-oje pozicijoje. Lyderiui jie čia pralaimi 15 min. 48 sek.

 

10:41

Įveikus 152 km į pirmą poziciją kyla katarietis Nasseras Al Attiyah. Jis minute lenkia pagrindinį savo oponentą ispaną Carlosą Sainzą. Trečias važiuoja ir beveik 2 min. lyderiui pralaimi du kelio taškus pirmasis šiandien pasiekęs arabas Yazeedas Al Rajhi.

10:34

WP2 taške „Kreda“ ekipažas pasirodo 25-oje pozicijoje.

 

10:29

WP2 pasiekia Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas. Jų rezultatas čia kol kas – 20 vieta. Lyderiui lietuviai nusileidžia 8 min. 59 sek.

10:25

Gintas Petrus ir Tomas Jančys WP1 fiksuoja 47-ą laiką.

10:22

Pirmąjį WP pasiekė 50 automobilių, bet Benedikto Vanago čia dar nematyti.

 

10:09

Nors WP1 tašką pasiekė jau 39 dalyviai, jų gretose Benedikto Vanago nematyti. Priežastys – neaiškios. Tai gali būti ir GPS problema.

10:03

Edvinas Juškauskas su Aisvydu Paliukėnu pirmame WP rodo 29-ą laiką. Benedikto Vanago kol kas nematyti.

 

09:51

WP1 pasiekia ir „Kreda“ ekipažas. Jie čia 24-oje vietoje. Benedikto Vanago kol kas nematyti.

09:48

WP1 taške fiksuojamas „Agrorodeo“ ekipažas. Jie čia kol kas 22-oje vietoje. Kiek anksčiau startavęs B.Vanagas čia dar nepasirodė. Arba tai vėl GPS sistemos klaida.

09:45

„Petrus Racing“ komanda irgi pajudėjo į penktąjį greičio ruožą.

 

09:27

Pirmame WP geriausią rezultatą pademonstruoja arabas Yazeedas Al Rajhi. Jis 51 km atstumą įveikia per 25 min. 1 sek.

09:25

„Heston MRO team Pitlane“ irgi pradėjo šios dienos greičio ruožą.

 

09:17

Startas duotas ir „Kreda“ ekipažui – Antanui Juknevičiui su Dariumi Vaičiuliu.

 

09:11

Įkandin Benediktui Vanagui startuoja ir „Agrorodeo“ komanda. Beje, Vaidotas Žala prieš startą sustojo kiek toliau ir į starto vietą atvyko paskutinę minutę. Panašu, kad pilotas stengiasi susikaupti.

 

09:09

Startuoja „InBank team Pitlane“ ekipa. Benediktas Vanagas prieš startą teigė, kad šiandien reikės važiuoti krūvoje su sunkvežimiais ir bus labai daug dulkių.

 

09:06

Lietuvių starto laikai mūsų šalies laiku

„InBank team Pitlane“ – 9 val. 9 min. 30 sek.

„Agrorodeo“ – 9 val. 11 min. 30 sek.

„Kreda“ – 9 val. 16 min.

„Heston MRO team Pitlane“ – 9 val. 24 min.

„Petrus Racing“ – 9 val. 43 min. 30 sek.

09:06

Šią dieną dalyviai praleis smėlynuose tarp gigantiškų uolų, kurios pasitarnaus, kaip orientyras. Jos padės dalyviams susigaudyti ir išvengti brangiai kainuosiančių navigavimo klaidų. Ne toks techniškas, bet gan įspūdingas etapas su milžiniškais smėlio kalnais. Nuo jų leidžiantis, teks saugotis dykumose augančių žolių kupstų. Čia vairuotojai turės išlikti labai atidūs.

Trasa apibūdinama taip: 41 proc. kopų, 23 proc. dirvožemio, 21 proc. smėlio ir 15 proc. akmenų.

Paskutinis atnaujinimas 2020-01-09 09:06

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius