-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakare sėkmingiausiai iš lietuvių pasirodęs Benediktas Vanagas: apie lūžusį lankstą, pinigus ir Filipę

Po 2020 m. Dakaro, pažymėto ne tik džiaugsmo, bet ir gedulo ženklu, tikrai smagu, kad į Lietuvą jau grįžo visi dalyviai. Ir nors finišą pasiekė ne visi tautiečiai (Edvinas su Aisvydu sustojo po gedimų ir avarijos), pasidžiaugti tikrai turime kuo. Net du Lietuvos ekipažai yra TOP 20. Dar prieš keletą metų toks rezultatas būtų atrodęs fantastiškai geras. O dabar 15-oji Benedikto Vanago ir Filipe Palmeiro (Inbank Team Pitlane)15-oji vieta sukėlė diskusijų: ar buvo galima geriau?

Visa informacija iš Saudo Arabijos ir testai apie Dakaro dalyvius – 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje ir specialiame 15min Dakaro ralio polapyje.

Prieš Dakaro startą ne tik Benediktas Vanagas, ir kiti lietuviai neslėpė, kad važiuoja siekdami pagerinti pernykštį rezultatą. Kitaip tariant, taikėsi į TOP10.

Iš pradžių atrodė, kad vienas ar kitas ekipažas tai galėtų padaryti. Vaidotas Žala su Saulium Jurgelėnu laimėjo pirmąjį greičio ruožą. Bet vėliau neišvengė klaidų ir technikos gedimų.

O B.Vanagas su F.Palmeiro pamažu judėjo į dešimtuko pusę. Dakaro pusiaukelėje, po 6-ojo greičio ruožo (GR), jie spėjo įšokti į TOP10. Tuomet atrodė, kad norimas tikslas jau nebetoli.

Versijomis apipinta lūžusio lanksto istorija

Tačiau antroji Dakaro dalis ir „Inbank team pitlane“ komandai nepagailėjo nemalonių siurprizų. Prakirsti ratai – tik smulkmena, palyginus su lūžusiu galiniu lankstu. Kol jį pakeitė, Benediktas su Filipe prarado 3 valandas. Nes idealiai tinkančio neturėjo. Bandė prašyti pagalbos kitų lietuvių. Jie visi sustojo ir siūlė pagalbą.

AR ŽINAI KAD: ką žinai apie Benediktą Vanagą

Kiek netikėtai legendomis apaugo epizodas, kai sustojo Antanas Juknevičius ir pasiūlė Benediktui paieškoti lanksto pačiam. Tiesa, nebuvo aišku, ar jis tikrai tiks, nes „Hilux“ modifikacijos skiriasi. Bet Benediktas, kiek paieškojęs, pasiūlė Antanui negaišti laiko ir važiuoti toliau. Plačiau apie tai Benediktas Vanagas kalbėjo ir 15min studijoje:

VIDEO: 15min studijoje – Dakaro ralyje į geriausiųjų 20-tuką patekęs Benediktas Vanagas

Ar Filipe Palmeiro profesionalumas ir atsargumas išgelbėjo karšto charakterio Benediktą Vanagą nuo didesnių nemalonumų? Benediktas sutinka, kad Filipė jį dažniau stabdė, nei skatino važiuoti greičiau. Tačiau kol kas lenktynininkas negali pasakyti, ar toliau bendradarbiaus su F.Palmeiro. Lygiai taip pat negali pasakyti, ar važiuos su Sebastianu Rozwadowskiu.

Benediktas nuolat kalba apie prastą komandos finansinę padėtį. Jam trūksta pinigų, ne tik norint užkopti į dešimtuką. O kiek, kokios sumos reikėtų 2020 metams?

Benediktas tiesaus atsakymo išvengė, nes atvirauti neleidžia sutarties sąlygos. Tačiau, jo teigimu, skyrybos su pagrindiniu finansiniu partneriu turėjo įtakos. Taip pat nepigiai kainavo ir partnerystė su Filipe Palmeiro.

Plačiau apie pinigus – filmuotame pokalbyje.

Už klausimą transliacijos 15min FB metu apdovanojame skaitytoją Rimą Milkevičių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./15min studijoje – greičiausias lietuvis Dakare Benediktas Vanagas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./15min studijoje – greičiausias lietuvis Dakare Benediktas Vanagas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius