Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro legenda Nasseras Al-Attiyah davė svarbų pažadą lietuviams

Tris kartus iki šiol nugalėjęs Dakaro automobilių klasėje katarietis Nasseras Al-Attiyah neslepia, kad pirmą kartą Saudo Arabijoje vyksiančiame Dakaro ralyje jo nedomina jokia kita vieta – tik pirmoji. Nasseras – puikiai pažįstamas Lietuvos ralio mėgėjams atletas. Jis buvo vienas iš kelių pasaulinio kalibro pilotų, padėjusių Ernesto Staponkaus komandai bandyti ir tobulinti žaliąją ralio kroso „Škoda“.

„Toyota Gazoo Racing“ komandai, be Nassero Al-Attiyah, atstovauja Ginielis de Villiersas (pernai laimėjęs Maroko ralį), Saudo Arabijos pilotas Yazeedas Al Rajhi. Ir „Formulės 1“ šviesulys Fernando Alonso, žaibiškai iš žiedinių lenktynių persijungęs į „rally raid“ ištvermės lenktynių režimą.

F.Alonso treniravosi su „Toyota Gazoo Racing“ pilotais Katare, Maroke, Saudo Arabijoje. Ten patyrė tiek avarijų, kiek B.Vanagas dakarinės karjeros pradžioje.

Vienas Fernando Alonso mokytojų buvo būtent Nasseras Al-Attiyah – geros širdies Dakaro guru.

Nasseras Al-Attiyah: mes pasiilgsime Pietų Amerikos

Dakaro legenda interviu 15min kalbėjo ne tik apie tai, koks užsispyręs ir talentingas yra F1 čempionas, bet išsakė ir savo poziciją apie Dakarą Saudo Arabijoje. Katariečio nuomone, Dakaras Pietų Amerikos žemyne buvo puiki idėja dėl gamtinės įvairovės. Nes Saudo Arabijoje dominuos smėlis. Tiesa, atstumai bus ilgesni (iš viso 7800 km, iš kurių 5000 km greičio ruožai), tad, savaime suprantama, ir vidutinis automobilių greitis didės.

VIDEO: Tris kartus Dakaro ralio nugalėtojas Nasseras Al-Attiyah žino, kas laimės Dakaro ralį Saudo Arabijoje

Paklaustas, ar Kataro ir Saudo Arabijos politiniai santykiai galėjo būti kliūtis jam dalyvauti Dakare, lenktynininkas labai nuoširdžiai paaiškino, kad politika sportui netrukdo.

„Mūsų futbolo klubai žaidžia su Saudo Arabijos komandomis. Todėl nesutarimai man nebuvo kliūtis“, – paaiškino Nasseras Al-Attiyah.

Džiaugiasi F.Alonso kompanija

Nasseras Al-Attiyah sako, kad tiki, jog F.Alonso, jei nedarys klaidų, Dakare gali pretenduoti ir į dešimtuką. Nes labai greitai mokosi lenktyniavimo smėlynuose subtilybių:

„Jis atskrido pas mane į Katarą 6 val. ryto. Klausiu: lekiam į viešbutį ar į kopas? Jis atsakė: kuo greičiau į kopas, turiu išnaudoti kiekvieną minutę. Fernando labai teisingai mąsto ir yra užsispyręs. Mūsų komanda juo labai džiaugiasi – laidome vienas apie kitą juokelius. Ir gerbėjams be galo įdomu, kaip Fernando seksis Dakare“.

Pažadas Lietuvai

Paklaustas, ar Dakaro nugalėtojams reikia treniruotis prieš startą taip pat intensyviai, kaip naujokams, Nasseras tvirtino, kad privalo važiuoti lenktynėse ištisus metus. Atsipalaiduoti negalima, nes Dakaras visada pareikalauja daugiausiai ištvermės.

„Aš jums pažadu – tikrai laimėsiu šį Dakarą“, – šypsodamasis sakė Nasseras Al-Attiyah. Ir nieko nuostabaus – juk jis lenktyniaus beveik namuose.

Ar Nasseras laimės jau ketvirtą Dakaro nugalėtojo titulą, sužinosime jau sausio 17 d. Pagrindinis „Toyota Gazoo Racing“ konkurentas – X-Raid komanda su MINI, trokštanti revanšo: ankstesnių metų nugalėtojai Stéphane'as Peterhanselis, Carlosas Sainzas. O tituluotasis Joanas „Nani“ Roma šiais metais lenktyniaus kinų komandoje „Borgward“.

Beje, įdomi statistika: Nasseras Al-Attiyah Dakarą laimi kas ketverius metus. Jis tapo nugalėtoju pernai Peru, tad, jei laimėtų dabar, pakeistų nusistovėjusias tendencijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius