Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 04 /11:11

Dakaro pirmadienio etapas sutrumpintas dėl lietaus

„Scenarijus, kurio buvo bijoma, išsipildė. Liūtis suniokojo dalį antrojo greičio ruožo“, – rašo Dakaro ralio organizatoriai pranešime dalyviams ir gerbėjams. Dėl Pietų Ameriką siaubiančių liūčių jau buvo atšauktas pirmas greičio ruožas. Antrasis kol kas tik sutrumpintas, o starto laikas visiems dalyviams atkeltas valanda.
Dakaro etapo sekmadienį apylinkės per lietų
Dakaras

Pirmadienį Dakaro visureigių ir sunkvežimių klasių dalyviams buvo numatytas 510 km greičio ruožas, motociklų ir keturračių – po 450. Organizatoriai praneša, kad dėl liūties suniokotos trasos greičio ruožas sutrumpintas – iš 9 įskaitinių kontrolės punktų liko 4, o dalyviams vietoj 510 km teks įveikti 387.

Sportininkams taip pat atkeltas starto laikas. Pagal naująją starto tvarką, pirmas lietuvių komandos ekipažas, Benediktas Vanagas su Sebastianu Rozwadowskiu, lenktynes pradės 16.15 val. Antanas Juknevičius su Mindaugu Slapšiu lenktynes turėtų pradėti 16.27, o Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu – 16.39 val. Lietuvos laiku.

Pirmadienio greičio ruožas turėjo būti antras ilgiausias Dakaro maratone. Ilgiausias jų – penktadienį, kai sportininkams teks sportiniu režimu įveikti 542 km.

Benediktas Vanagas: „Dakaras išmoko adaptuotis“

B.Vanagas, kalbėdamas apie sutrumpintą greičio ruožą, neslėpė nusivylimo – prastos sąlygos jų komandai yra palankesnės nei varžovams.

„Dakaras yra tokio ilgumo lenktynės, kad vienas neįvykęs greičio ruožas neturės esminės įtakos. Kilometrų tikrai užteks visiems, lenktynėse bus daugybė atsitikimų ir vietų, kurios yra ne pagal planą. Jau dabar žinome, kad šiandienos greičio ruožas dėl gamtos stichijų sutrumpintas 140 kilometrų. Vietoje 510 kilometrų važiuosime apie 387. Vėl – ne pagal planą, bet adaptuojamės ir keliaujame į priekį“, – filosofavo lenktynininkas.

Edgaro Buiko nuotr./Benedikto Vanago komanda klijuoja iš 5000 gerbėjų sudarytą Vytį
Edgaro Buiko nuotr./Benedikto Vanago komanda klijuoja iš 5000 gerbėjų sudarytą Vytį

24-ą vietą praėjusiame Dakare užėmęs sportininkas pripažino, kad mieliau praėjusią dieną būtų lenktyniavęs, tačiau ir laisvas laikas nepamaišė – komanda turėjo galimybę šiek tiek daugiau nei įprastai apsitvarkyti buitį.

Kalbėdamas apie laukiantį antrąjį greičio ruožą, B.Vanagas teigė, kad laukia daug lenkimų.

„Manau, kad bus (lenkimų). Mūsų realus greitis tikrai yra didesnis nei ši pozicija. Bet dabar į visa tai žiūriu filosofiškai. Turėjom ne nuo manęs priklausiusių aplinkybių, dėl kurių negalėjau gerinti savo starto pozicijos. Dabar turime kitą situaciją, naują planą. Žinot, ir jis važiuojant gali pasikeisti“, – juokėsi vyras.

Kordobos regione, kur vyks antrasis greičio ruožas, vyksta Pasaulio ralio čempionato (WRC) etapas.

Visame regione labai daug lijo, tad turiu vilties, kad dulkių nebus tiek daug

„Dalis trasų bus siauri arba platūs vingiuoti keliai. Ruože kilsime į kalnus iki pusantro kilometro, turėsime ir lygumų. Kadangi šis greičio ruožas turėjo būti antras pagal ilgumą visame Dakare, jis suplanuotas dideliam tempui. Visame regione labai daug lijo, tad turiu vilties, kad dulkių nebus tiek daug, nes lenkimuose būtent jos apsunkina mums gyvenimą. Kai priekyje važiuojantis automobilis jas kelia, tada visiškai nieko nematome, tenka ieškoti tinkamo vėjo, tinkamos krypties, dulkių nusėdimo ir tuomet prarandame išties daug laiko“, – pasakojo lenktynininkas.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius