-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dakaro ralio techninėje komisijoje B.Vanagas stebėjosi dykumų maratono dalyvių technika

Po beveik dvi paras trukusios kelionės per Europą, „General Financing team Pitlane“ komandos technika sėkmingai pasiekė Le Havro uostą šiaurės vakarų Prancūzijoje. Čia tradiciškai prasideda tikroji odisėja – visos ralyje dalyvaujančios transporto priemonės yra išsamiai patikrinamos ir pradeda savo kelionę į Peru sostinę – Limą. Jau sausio 6-ąją iš čia pajudės 40-asis jubiliejinis Dakaro ralio maratonas.
Lietuviai Dakare 2018
Lietuviai Dakare 2018 / Dakar.com iliustr.

Technikos patikra ir atidavimas organizatoriams tradiciškai įvyko sklandžiai. Šiemet kiek išaugęs automobiliais startuosiančių dalyvių skaičius lėmė jau nuo pat ryto prabudusį uosto klegesį. Ši patikra ne tik tradicinis startas maratonui, tačiau ir pirmasis šansas pamatyti, kaip realiai atrodys ralio dalyvių parkas.

„General Financing team Pitlane“ mechanikų komanda stebėjosi išaugusiu skirtingų modifikacijų „Toyota“ automobilių kiekiu – nuo penkmečio senumo iki naujausio modelio „Hillux”, „Land Cruiser V8“, kurį kasdien vairuoja komandos pilotas Benediktas, „FJ Cruiser“ bei kitos šio gamintojo modelio atmainos užpildė uosto angarą. Išskirtinio dėmesio susilaukė ir naujieji komandos pagalbiniai automobiliai – vardiniais numeriais „2DAKAR“ ir „4DAKAR“ papuošti „Toyota Land Cruiser 150“ įveikė pirmuosius savo kilometrus ir jau leido suprasti, jog kone dešimtis tūkstančių kilometrų Pietų Amerikoje bus įveikti patogiai ir užtikrintai.

Kartu su Benedikto Vanago ekipažu techninės komisijos procedūras įveikė ir kitų lietuvių „Agrorodeo“ bei „CRAFT Bearings“ komandos. Šis momentas žymi esminių darbų pabaigą visų lietuviškų ekipažų pasiruošimo procese ir atveria progą pradėti išsamiau gilintis į laukiantį iššūkį. Nemaža dalis artėjančių metų maratono trasos yra naudota praeityje, tad sėkmingos jau sukauptos patirties studijos lems strateginį pranašumą pirmųjų dienų metu. Būtent pastarąsias varžybų organizatoriai įvardino kaip sudėtingiausias, tad atsakingas šturmanų darbas lems tikrai daug.

Sausio 6-ąją startuosiantis maratonas bus keturiasdešimtasis istorijoje ir dešimtasis Pietų Amerikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius