-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro ralis – „Volkswagen“ dominuoja (video, nuotraukos)

Po antrosios Argentinoje vykstančio 2010 metų Dakaro ralio dienos į lyderių pozicijas automobilių grupėje pakilo „Volkswagen“ vairuojantys lenktynininkai.
Automobilių grupėje pirmaujančio N.Al-Attiyaho persvara prieš persekiotojus siekia 1 min. 19 sek.
Automobilių grupėje pirmaujančio N.al Attiyaho persvara prieš persekiotojus siekia 1 min. 19 sek. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Absoliučiu lyderiu automobilių grupėje tapo katarietis Nasseras al Attiyahas. 39 metų lenktyninkas laimėjo antrosios dienos specialųjį greičio ruožą – 355 km distanciją iš Kordobos į La Riochą – 1 minute 8 sekundėmis aplenkdamas antroje vietoje likusį prancūzą Guerlainą Chicheritą su BMW.

„Lenktynių sąlygos buvo labai sudėtingos. Buvo ir lietaus, ir rūko, ir dulkių. Tačiau kol kas viskas klostosi tiesiog puikiai“, – teigė N.al Attiyahas.

Netikėtai aukštą trečią vietą etape užėmė prie favoritų nepriskiriamas brazilas Mauricio Nevesas („Volkswagen“), nugalėtojui pralaimėjęs 2 min. 1 sek.

Bendrojoje įskaitoje pirmaujantis N.al Attiyahas artimiausią persekiotoją, komandos draugą ispaną Carlosą Sainzą („Volkswagen“) lenkia 1 min. 19 sek. Trečias – prancūzas BMW vairuojantis Stephane'as Peterhanselis (+ 2 min. 30 sek.), kuris vienintelis sugeba konkuruoti su įspūdingą greitį ralio pradžioje demonstruojančiais „Volkswagen“ lenktynininkais. Mat likusias tris vietas pirmajame šešetuke užima dar trys šios Vokietijos automobilių gamintojos pilotai – Markas Milleris, M.Nevesas ir Ginielis de Villiersas.

Nugalėti nesutrukdė ir silpnesnis motociklas

Motociklų grupėje įspūdingą rezultatą pademonstravo prancūzas Davidas Fretigne. 450 kub.cm „Yamaha“ motociklą vairuojantis prancūzas specialųjį 294 km greičio ruožą įveikė pirmas, nors varžovai važiuoja kur kas galingesniais motociklais – 690 kub.cm.

„Šis etapas buvo labai sudėtingas. Reikėjo važiuoti labai techniškai. Trasa buvo nepaprastai slidi, o gyvūnų sutikti galima už kiekvieno posūkio. Teko išvysti ir kuriozą, kai aplenkiau du automobilius, važiuojančius visiškai į skirtingas puses“, – įspūdžiais dalijosi antro etapo nugalėtojas.

D.Fretigne už nugaros 43 sek. paliko tautietį Davidą Casteu su „Sherco“ motociklu. Nors šis tebėra vienvaldis absoliučios įskaitos lyderis, artimiausią persekiotoją – dar vieną prancūzą Cyrilą Despres su KTM – lenkdamas 2 min. 10 sek.

Nepasisekė čempiono titulą ginančiam Marcui Comai. Ispanas antrąjį etapą baigė trečias (+ 1 min. 8 sek.), tačiau už greičio viršijimą buvo nubaustas 22 minučių bauda ir bendrojoje įskaitoje nukrito net į 14-ą poziciją.

Antra Čiagino pergalė iš eilės

Sunkvežimių grupėje antrą dieną iš eilės nepralenkiamas buvo „Kamaz“ vairuojantis rusas Vladimiras Čiaginas. Įdomu, jog rusui ši pergalė buvo jau 49-oji per visą Dakaro ralio istoriją.

Už nugaros V.Čiaginas 2 min. 47 sek. paliko komandos draugą 2009 metų čempioną rusą Firdausą Kabirovą („Kamaz“).

Atsilikęs net 14 min. 58 sek.   trečiasfinišavo brazilas Andre de Azevedo su „Tatra“.

Bendrojoje įskaitoje kol kas nepralenkiamas V.Čiaginas, prieš F.Kabirovą susikrovęs jau 6 min. 47 sek. persvarą.

Pirmadienį trečiajame „Dakaro ralio“ etape iš La Riochos į Fjambalą Argentinoje karavanui teks įveikti 441 km, iš kurių 182 km sudarys greičio ruožai.

Iš viso ralio dalyviams Argentinos ir Čilės keliais teks įveikti apie 9 tūkstančius kilometrų: motociklininkų laukia 8 937 km, iš kurių 4 717 km specialūs greičio ruožai, o automobilių ir sunkvežimių – 9 030 km ir 4 810 km specialūs greičio ruožai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius