Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakarsko dienoraštis (9): ką Dakare veikia „Land Rover Defender“?

Šio Dakaro ralio žvaigždės – nauja komanda BRX (Bahrain Rally Xtreme) ir naujas jos automobilis, kurį sukūrė „Prodrive“. Du dykumų lenktynėms skirtus bolidus, išoriškai primenančius „Jaguar“ ar „Land Rover“, pilotuojamus Sebastieno Loebo ir Nani Romos, iškart įsiminė daugelis Dakaro gerbėjų.

Tačiau dar viena įdomi tema, susijusi su BRX – ją nuolat lydintys du sidabriniai (spalva vadinasi Indus Silver) naujutėlaičiai „Land Rover Defender“. Įdomus sutapimas, kad šiame Dakare dalyvauja ir „Defender“ ambasadorius Lietuvoje Antanas Juknevičius. Todėl BRX komandos stovykloje lankiausi ne kartą.

250 darbuotojų subūrusi BRX šiame Dakare išties pastebima. Naujieji sportiniai automobiliai BRX T1 matomi ir girdimi nuo tolo, jie pasižymi išties išskirtine išvaizda. Panašiai, kaip kadaise į Dakarą atėję MINI bagiai buvo kažkoks kosmosas. Daugelis gerbėjų, įdėmiai apžiūrinėdami šiuos Dakaro naujokus, rado ne vieną „Jaguar-Land Rover" koncerno detalę – žibintų ar kėbulo formose. Neveltui ranką prie šio projekto pridėjo buvęs „Jaguar" dizaineris Ianas Callumas. Gali būti, kad ateityje šis Dakarui skirtas produktas pavirs vadinamaisiais dykumų ferariais, skirtais įsigyti ribotam pirkėjų skaičiui.

„Land Rover Defender“ misija

Tačiau ne ką mažiau akį traukia ir BRX komandą lydintys du „Land Rover Defender”, tarsi pabrėžiantys britišką Bahreino komandos stuburą.

VIDEO: Dakaro misija: kodėl Sebastianą Loebą ir Nani Romą iš BRX komandos lydi du „Land Rover Defender“

Užsukęs į BRX zoną bivake, smagiai šnektelėjau su komandos atstovais. O komandos vadovas Alanas McGuinessas paaiškino, kad iš esmės komanda Dakare važiuoja standartiniais „Defender", be jokių pakabos ar variklio pastiprinimų.

Tiesa, viduje sumontuotas Dakaro organizatorių reikalaujamas „Tripy“ GPS įrenginys, palydovinė ryšio sistema, speciali palydovinė navigacija, veikianti ir Saudo Arabijos kanjonuose.

Pasak Alano, BRX labai patenkinta bendradarbiavimu su „Land Rover“, nes šie automobiliai sukurti nuotykiams ir išbandymams. Dakare komanda naudojosi dviem „Defender", turinčiais 3 l V6 benzininius variklius (394 AG, 550 nM).

Visureigių komplektacija – pati gausiausia. Jie turi ir šonines kopetėles, daiktadėžes, stogo bagažines. Salone įrengti papildomi USB bei kompiuterių įkrovimo šaltiniai, monitoriai. Kitaip tariant, „Defender“ yra patogi ir mobili darbo vieta.

Defender pasižymi puikiomis pravažumo savybėmis, yra erdvūs ir patogūs. Jie tikrai džiugina keliaujant per Saudo Arabijos smėlynus“, – džiaugėsi BRX komandos vadovas Alanas McGuinessas.

Įžangoje neveltui paminėjau Dakaro legenda tituluojamą Antaną Juknevičių. Kaipgi "Land Rover Defender" be Antano? Su Alanu McGuinessu sutariau, kad apžvalgines laidas su komandos KREDA pilotu A.Juknevičium filmuosime BRX komandos teritorijoje – "Defender" puikiai tinka prie veido šiam dykumų lapinui, ant kurio automobilio, beje, puikuojasi lapės simbolis. Laidą su Antanu ir Dariumi, filmuotą Dakaro pusiaukelėje, žiūrėkite čia.

VIDEO: Antanas ir Darius apie Dakaro psichus ir užminuotus krūmus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius