Deividas Jocius: „Linksmiausios istorijos ralyje prasideda po lenktynių“

Paklausus „300 Lakes Rally“ dalyvių apie jų ambicijas šiame ralyje, daugelis neslepia nusiteikę kovoti dėl trijų aukščiausių vietų. Tad panašu, kova šiais metais bus nepaprasta. Geriausi Lietuvos ir užsienio sportininkai jau susitiko Zarasuose susipažinti su trasomis. Apie tai, kaip jie kuria ir paskui dalinasi linksmomis ralio istorijomis, pasakoja garsus Lietuvos lenktynininkas Deividas Jocius.
Deividas Jocius
Deividas Jocius / Tomo Markelevičiaus nuotr.

– Ar turite kokių nors talismanų, prietarų ar tradicijų?

– Turėjau kažkada talismanų netgi keletą. Tačiau jau ilgą laiką nebeturiu. Jie įpareigoja, kad turi sektis, o jei nepasiseka, tada per daug norisi „nurašyti“ kaltę jiems ir viską sureikšminti. Dabar likęs tik vienas, iš senolių patirties atkeliavęs, prietaras – visada palieku vieną neskalbtą daiktą. Dažniausiai tai būna pirštinė. Teko girdėti senolius kalbant, kad jei viską idealiai susitvarkai, išsiskalbi ir susitvarkai, tai reiškia, kad jau viską nuveikei šiame pasaulyje.

– Linksmiausias ar netikėčiausias nutikimas ralyje?

– Linksmiausios istorijos visada prasideda po lenktynių, kai viskas atslūgsta ir sportininkai susirenka aptarti patirtų nuotykių.

– Koks bus „300 Lakes Rally“ nugalėtojų trejetukas?

– Į trejetuką pretendentų yra ne vienas. Kaip rodo rezultatai, papulti gali Martynas Samsonas, Vaidotas Žala, Vytautas Švedas. Jei ne avarija, manau, Martynas Samuitis būtų galėjęs taip pat pretenduoti ten būti. Na, ir mūsų ekipažo tikslas – nebūti už šio trejetuko ribų. Tad teks laukti finišo, kad sužinoti tą tikrąjį TOP3.

Zaraso salos greičio ruožas turi savo žavesio dėl didelio sirgalių ir žiūrovų skaičiaus, kurie susirenka pažiūrėti bei pabendrauti su sportininkais.

Komandos nuotr./Deividas Jocius
Komandos nuotr./Deividas Jocius

– Kas, jūsų nuomone, taps pirmosios „King of Baltic Tarmac“ taurės laimėtoju?

– Manau, asfalto karaliumi taps tas, kas nugalės apskritai „300 Lakes Rally“.

– Apie kokį rezultatą svajojote „300 Lakes Rally“?

– Mes nesvajojame, o dirbame ir siekiame aukščiausio rezultato. Kaip mums seksis, parodys tik laikas. O gazo atleisti neketiname ir lengvai nepasiduosime.

Ar jūsų sportinėje karjeroje buvo „proveržis“ kažkuriuo metu?

– Proveržis įvyko turbūt kai pradėjau sportuoti, neturėdamas tam sąlygų ir automobilio. Man buvo 18 metų. Nuo to laiko nė karto nesuabejojau tuo, ką darau.

– Kokį geriausią patarimą esate girdėjęs šiame sporte?

– Kažkada tokį patarimą buvau užsiklijavęs ant automobilio bagažinės dangčio. Tuo metu taip buvo populiaru daryti – „neįmanoma būna tol, kol pasidaro įmanoma“.

Kas jums yra pavyzdys ir įkvėpėjas ralyje?

– Pavyzdžių yra labai daug. Vieno išskirtinio įkvėpėjo neturiu, stengiuosi pats juo būti. O jei rimtai, tai džiaugiuosi tais, kurie sugeba sukurti aplinką, sportuoti, siekti rezultatų net ir tada, kai labai nesiseka. Ir žinoma, džiaugiuosi tada, kai jiems sektis pradeda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius