-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Deividas Jocius: paskutinis greičio ruožas parodys, kas kiek gali sau leisti rizikuoti

Jau šeštadienį Druskininkų ir Lazdijų apylinkėse paaiškės, kuris ralio ekipažas galės vadintis šių metų Lietuvos čempionais. Šiuo metu į pirmą poziciją pretenduoja net keturi ekipažai, tad organizatoriai žada intriguojančią kovą. Kad Druskininkuose bus išties karšta pripažįsta ir patys lenktynininkai. Štai Deivido Jociaus ir Donato Zvicevičiaus tandemas, ketvirtadienį užsirašęs lenktynių greičių ruožus, tvirtina, jog ralis bus nenuspėjamas iki pat paskutinio greičio ruožo.
D.Jociaus ir D.Zvicevičiaus ekipažas Druskininkuose
D.Jociaus ir D.Zvicevičiaus ekipažas Druskininkuose / Komandos nuotr.

Tiesa, D.Jocius ir D.Zvicevičius finaliniam etapui daug laiko pasiruošti neturėjo ir į sportinį „Mitsubishi Lancer EVO IX“ sėdo tik ketvirtadienį. Nepaisant to, ekipažas jaučiasi pasiruošęs artėjančiam startui ir penktadienį jau važinėjosi greičio ruožais užsirašydami jų stenogramas.

Greičio ruožai labai techniški, siauri, daug tramplinų, daug užsirašymo stenogramoje.

„Druskininkų raliui ruošiamės ne tik morališkai, bet ir techniškai. Sportinio automobilio paruošimas vėlavo dėl vėluojančių detalių, todėl tik ketvirtadienį teko skirti jo testavimui ir reguliavimui.

Visas ketvirtadienis praėjo sėkmingai, todėl šiandien galėjome ramia galva susirašyti kelią ir jo stenogramą Druskininkų ir Lazdijų apylinkėse. Greičio ruožai labai techniški, siauri, daug tramplinų, daug užsirašymo stenogramoje“, – po „dopų“ užsirašymo kalbėjo D.Jocius.

VIDEO: D.Jociaus ir D.Zvicevičiaus ekipažas

Sportininkas tikina, kad paskutinis Lietuvos ralio čempionato etapas patiks ir žiūrovams, mat techniški greičio ruožai pilni įdomių vietų stebėjimui.

„Peržvelgęs organizatorių siūlomas stebėjimo vietas galiu drąsiai teigti, kad jos tikrai paliks įspūdžių. Bet jei tektų žiūrėti varžybas kažkur kitur, nemanau, kad Druskininkų keliai leis nusivilti reginiu. Kaip ir visada žiūrovams linkiu neprarasti budrumo, klausyti teisėjų nurodymų, saugoti save ir artimuosius. Lenktynininkams linkiu išlaikyti pusiausvyrą ir saugiai finišuoti.

Naktiniai greičio ruožai, tiksliau sakant paskutinis „dopas“, bus tūrbūt pats pavojingiausias šiais metais. Ten pilna ilgų tiesiųjų siauruose miško keliukuose, kurie apaugę medžiais.

Turbūt jame ir išsispręs čempionų vardai. Tas greičio ruožas parodys, kas kiek gali sau leisti rizikuoti. Ar mums rizikuoti paskutiniame greičio ruože, priklausys nuo visos dienos rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius