Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausioje Europos autosporto parodoje „Autosport International“ – 522 ekspozicijos

Praėjusį savaitgalį vykusioje automobilių sporto parodoje Anglijos Birmingamo mieste galėjai sutikti ne vieną lietuvį. Lenktynininkas Martynas Samsonas kartu su savo įmone „Samsonas Motorsport Transmissions“ pristatinėjo automobilių sporto pasaulyje pasisekimo sulaukusią produkciją – sportines greičių dėžes. Taip pat parodą lankė lenktynininkai Mindaugas Varža, Mindaugas Boguševičius, sportinių automobilių ruošimo specialistai „EAMV motorsport“ ir lenktynių serijos „Fast Lap“ organizatoriai, pakviesti partnerių „Millers Oils“.
„Autosport International“ paroda
„Autosport International“ paroda / Andriaus Lauciaus nuotr.

Pirmomis parodos dienomis vyko taip vadinamas „Trade show“, kuomet dėmesys buvo skiriamas automobilių sporto inventoriaus pristatymui. Jo tikslas pristatyti produkciją potencialiems klientams ir vietoje sudarinėti sutartis. Likusios dvi dienos buvo atviros plačiajai publikai.

Sportinių automobilių ir inventoriaus ekspozicijose galėjai pasigrožėti tuzinu 2012 metų F-1 bolidų, naujaisiais ralio automobiliais „Ford Fiesta WRC“, „VW Polo WRC“, BTCC technika  ir gausybe Anglijos nacionalinių varžybų lenktyninių  automobilių.

Andriaus Lauciaus nuotr./Autosport International paroda
Andriaus Lauciaus nuotr./„Autosport International“ paroda

Savo stendus turėjo tokios automobilių sporte žinomos kompanijos kaip OMP, „Quaife“, „Pirelli“, „McLaren“, „Ohlins“. Pastarajame stende buvo galima  pasigrožėti mėlynuoju „Volvo S60 Polestart“. „Stilo“ šalmų stende produktus pristatinėjo pats Colino McRae šturmanas Nicky Gristas.

Superautomobiliai parodoje nestebino – jų buvo apstu. „Lamborghini Aventador“  ekspozicijose buvo eilinis automobilis – jų galima buvo suskaičiuoti mažiausiai penkis.

Andriaus Lauciaus nuotr./Autosport International paroda
Andriaus Lauciaus nuotr./„Autosport International“ paroda

Parodoje besilankę lankytojai neišėjo tuščiomis rankomis – didžiuliai plotai buvo skirti suvenyrų ir aksesuarų prekybininkams. Galėjai įsigyti nuo F-1 bolido detalių, F-1 lenktynininkų dėvėtos aprangos iki senovinių nuotraukų, kuriose įamžintos įvairių epochų lenktynės iš visų pasaulio kampelių. Stebėtinai aktyvūs anglų pirkėjai buvo sportinio inventoriaus prekyvietėse – pardavėjai vos spėjo suktis pardavinėdami sportinius šalmus, pirštines, kombinezonus.
Atskiroje salėje vyko drifto, bagių, motociklų akrobatų pasirodymai . Tiesa, ten papulti buvo tikras iššūkis – bilietai išparduodami diena į priekį.

Parodoje esančiose tribūnose savo patirtimi ir įžvalgomis dalinosi tokios žvaigždės kaip buvę F-1 lenktynininkai seras Jackie Stewartas, Johnny Herbetas, dabartinis F-1 lenktynininkas Paulas di Resta, WTCC čempionai Robas Hufasf, Andy Priaulx, BTCC čempionas Gordonas Sheddenas, „24 Hours of Le Mans” nugalėtojas Allanas McNishas ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius