-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didžiojo „4x4 Perimetro“ prizininkų gretose – ir „Vaidota Racing Team“ nariai

Šeštadienį Druskininkuose baigėsi dar trečiadienį prasidėjęs didžiausias „Rally Raid“ varžybų renginys Lietuvoje – „4x4 Perimetras“. Jame savo jėgas išbandė kelios dešimtys dalyvių, lenktyniavusių sporto bei turizmo įskaitoje bei važiavusių visureigiais, keturračiais ir motociklais.
Apdovanojimų akimirka
Apdovanojimų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Turizmo įskaitos dalyviams per tris dienas teko įveikti daugiau nei 2000 km aplink Lietuvą ir čia geriausiai pasirodė šeimyninis Egidijaus ir Andriaus Puidokų duetas. Antroje vietoje finišavo Dariaus Vagonio ir Sauliaus Mikalausko tandemas. Treti – Darius Grinys su Mindaugu Jankumi.

ATV keturračių klasėje triumfavo Romualdas Karužis. Jis pergalę šventė daugiau nei užtikrintai ir artimiausią persekiotoją Laisvydą Kancių aplenkė beveik pusantros valandos. Trečią vietą klasėje laimėjo Artūras Skaržinskis. Jis pozicija aukščiau finišavusiam varžovui nusileido 3 min.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka

Moto įskaitoje pergalę šventė Vytautas Radzevičius. 11 minučių jis už savęs paliko Eugenijų Petruškevičių. Trečiosios vietos prizininku tapo Vytenis Mikelionis.

„Sport“ klasėje, kurioje dalyviai įveikė apie 500 kovinių kilometrų, triumfavo Merkys Saukevičius su Dariumi Leskausku. Jie trasose iš viso sugaišo 6 val. 55 min. 20 minučių daugiau užtruko ir antrąją vietą iškovojo Tomas Gužauskas su Audriumi Matuoliu. Trečiosios vietos prizininkais tapo Justinas Putys su Valdemaru Milaševskiu. Iki antrosios vietos jiems pristigo 16 min.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka

Šiose varžybose startavo trys „Vaidota Racing Team“ ekipažai. Du iš jų finišą pasiekė, o vienas lipo ir ant prizininkų pakylos. Komandos vadovas Vaidotas Paškevičius, pats iš varžybų dėl gedimo pasitraukęs dar pirmą dieną, teigė, jog džiaugiasi ekipos pasirodymu.

Anot jo, ant podiumo šansų lipti turėjo ne tik Justas Putys su Valdemaru Milaševskiu, bet ir Virginijus Narauskas su Gyčiu Jackūnu, tačiau pastariesiems šįsyk pritrūko sėkmės.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka

„Komandos pasirodymą vertinu gerai. Justo Pučio tai antros varžybos ir iškart lipimas ant podiumo yra tikrai aukštas ir geras pasiekimas. Justas su Valdemaru tikrai rodė charakterį, greitį ir, manau, kad ateityje jie dar ne kartą lips ant pakylos, jei tęs šitą sportą. Tikrai džiaugiuosi. Kažkiek gaila dėl jų klaidelės, kuri galbūt net lėmė pirmą vietą. Ji buvo penktame greičio ruože. Tačiau tai tik antros varžybos šioje klasėje jiems. Tai nėra blogas rezultatas. Gyveni ir mokaisi.

Virginijaus Narausko ir Gyčio Jackūno ekipažui tikrai nepasisekė. Jie kiek dalyvauja, tiek visada lipa ant pakylos. Patirties daug, bet penktame greičio ruože irgi buvo padaryta klaida. Kaip patyrusiems vilkams, gal net per skaudi. Tačiau nieko tokio. Gyvenimas tęsiasi. Reikia susikaupti, rodyti koncentraciją. Seni vilkai dar nėra rodiklis. Jaunimas auga, varžovų daugėja, laikų skirtumai tarp ekipažų mažėja. Ką gi, per tris dienas įveiktas maratonas rodo, kad ateityje bus tik sunkiau ir įdomiau gyventi“, - kalbėjo „Vaidota Racing Team“ ekipos vadovas Vaidotas Paškevičius.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka

Taip pat buvo įsteigtos ir dvi merų taurės – Lazdijų bei Druskininkų. Jos skirtos šių rajonų greičio ruožuose geriausiai pasirodžiusiems dalyviams.

Druskininkų taurę iškovojo Vaidotas Mockus ir Edmundas Mockus. Lazdijų taurė iškeliaus į Vilnių pas Moto klasės dalyvį Andrių Liškų, kuris varžybas pradėjo itin sėkmingai, tačiau vėliau krito ir patyrė rankos traumą bei iš varžybų pasitraukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius