Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ varžybose – nelengvos dienos „Juta Racing“ komandai

Savaitgalį Didžiojoje Britanijoje įvykusiose „Porsche Carrera Cup“ varžybose dalyvavusiai „Juta Racing“ ekipai atstovavo net trys pilotai: Ignas Gelžinis iškovojo nelengvą pergalę „ProAm1“ klasėje ir užsitikrino 6 taškų pranašumą prieš artimiausią persekiotoją, Tautvydas Barštys ir Nerijus Dagilis „ProAm2“ klasėje išlaikė savo pozicijas.
Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ varžybos „Croft“ trasoje
Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ varžybos „Croft“ trasoje / Organizatorių nuotr.

„Croft“ trasoje įvykęs ketvirtasis čempionato etapas iš dalyvių pareikalavo maksimalaus susikaupimo.

Varžybos vyko senoje ir itin nelygioje trasoje.

„Varžybos vyko senoje ir itin nelygioje trasoje. Nepaisant visos aerodinamikos ir itin kibių padangų, tekdavo kovoti su automobilio „tampymusi“ po kelią net ir važiuojant penkta pavara, taip pat ši trasa išskirtinė tuo, jog čia varžybų metu tenka panaudoti ir pirmąją pavarą“, – pasakoja Ignas Gelžinis.

Po itin permainingu oru vykusių treniruočių, komanda taip ir negavo progos tinkamai priprasti prie esamos situacijos – „Išvažiavau į pirmą treniruotę su lietui skirtomis padangomis, matau, kad trasa džiūsta ir šis pasirinkimas netinkamas.

Organizatorių nuotr./Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ varžybos „Croft“ trasoje
Organizatorių nuotr./Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ varžybos „Croft“ trasoje

Sustoju, pasikeičiame, grįžtu. Sąlygos pasikeičia – saulytė pasislepia ir trasa džiūsta lėčiau ir taip galutinai iki treniruotės pabaigos neišdžiūsta, tad šanso tinkamai išbandyti sukibimą taip ir nekliūna. Antra treniruotė panašiai, tik dar prie visko pasikeitėme stabdžių trinkeles, tad teko dirbti su jų pritrynimu“, – įspūdžiais dalinasi pilotas. 

Kvalifikacijos važiavimų metu tiek Ignui, tiek ir kitiems pilotams teko pakovoti su trasos danga – naujutėlės „Slick“ tipo padangos savo maksimalų sukibimą atlaikydavo vos tris ratus, Ignas užsitikrino pirmąją vietą starte „ProAm1“ klasėje( 12 vieta absioliučioje įskaitoje), Tautvydas ir Nerijus „ProAm2“ klasėje startavo atitinkamai iš antros ir penktos pozicijų ( 18 ir 22 vietos absoliučioje įskaitoje).

Organizatorių nuotr./Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ varžybos „Croft“ trasoje
Organizatorių nuotr./Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ varžybos „Croft“ trasoje

Atėjus laikui lenktyniauti, kauniečių komanda toliau galėjo pasidžiaugti gerais rezultatais – Ignas Gelžinis, nepaisant stipraus oponentų spaudimo ir per plauką išvengtos avarijos finišavo trečioje ir pirmose vietose (13 ir 10 vietos bendroje įskaitoje), Tauvydas Barštys penktoje ir trečioje(20 ir 17 vietos bendroje įskaitoje), o Nerijus Dagilis užtikrintai išlaikė 4-ąją vietą klasėje (19 ir 18 vietos bendroje įskaitoje). 

Po keturių etapų Gelžinių šeimos jaunėlis užima pirmąją vietą „ProAm1“ klasėje, artimiausią persekiotoją lenkdamas šešiais įskaitos taškais, bendroje čempionato įskaitoje Ignas dvyliktas – čia nepavejamas Dan Cammish, kuriam bendrojoje įskaitoje ne tik pavyko laimėti abu kvalifikacijos važiavimus, bet ir be konkurencijos užlipti ant aukščiausio podiumo laiptelio abiejose lenktynėse. Tuo tarpu Nerijus Dagilis ir Tautvydas Barštys įsitvirtino 3-oje ir 4-oje pozicijose „ProAm2“ įskaitoje.

Penktasis Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera Cup“ etapas įvyks „Snetterton“ trasoje, rugpjūčio 8-9 dienomis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius