Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diena, kai Dakaro ralis buvo atšauktas dar neprasidėjęs: kodėl A.Juknevičiui tuomet teko valgyti daug arklienos?

2008-ieji metai Dakaro ralio istorijoje tapo istoriniu lūžiu. Sausio 4 d. Lisabonoje turėjęs startuoti ir persikelti į Afrikos žemyną Dakaro ralis buvo atšauktas paskutinę akimirką. Jubiliejinis, 30-asis Dakaras neįvyko po to, kai Mauritanijoje teroristai (2007 m. gruodžio 24 d.) nužudė Prancūzijos turistų šeimą.

Visos Dakaro ralio naujienos – vienoje vietoje. Spauskite čia.

Mauritanijoje tą kartą buvo planuojamos net 8 Dakaro ralio dienos. Todėl, sulaukę teroristų grasinimų, ASO (Dakaro organizatoriai) nusprendė: „Vadovaudamiesi konsultacijomis su Prancūzijos vyriausybe ir atsižvelgdami į jos griežtas rekomendacijas, Dakaro ralio organizatoriai priėmė sprendimą atšaukti 2008 metų varžybas, – buvo teigiama Amaury Sport pranešime. – Atsižvelgiant į tvyrančią politinę įtampą, Prancūzijos turistų nužudymus ir tiesioginius teroristinių organizacijų grasinimus raliui, negalėjome priimti jokio kito sprendimo“.

Toks Dakaro ralio atšaukimas daugeliui besiruošiant jau važiuoti ant atidarymo podiumo, buvo didelis smūgis ir renginio prestižui, ir, be abejo, patiems dalyviams.

Startui ruošėsi 9 lietuviai

Ralyje turėjo startuoti rekordinis skaičius dalyvių – apie 570 ekipažų iš 50 šalių. Varžyboms rengėsi ir devyni lietuviai. Tai – „Neptūno“ komanda – Gintas ir Milda Petrus, Aurelijus Petraitis ir Almontas Kybartas, Arūnas Lekavičius ir Ramūnas Kručkauskas bei 2 motociklininkai: Šarūnas Paliokas ir Balys Bardauskas. Antanas Juknevičius turėjo atstovauti Kazachstanui.

2021 m. Dakarui pavojus buvo iškilęs dėl nematomo priešo – COVID-19. Laimei, podiumas įvyko, o lenktynininkai sausio 3 d. startuoja pirmajame Dakaro greičio ruože. Ta proga – dviejų lietuvių, tapusių 2008 m. Dakaro sukrėtimo liudininkais, pasakojimai. Dakaro legenda pripažinto Antano Juknevičiaus, kuris tąkart su kazachais buvo priverstas valgyti arklieną. Ir Ginto Petraus, po šio įvykio daugeliui metų pasitraukusiam iš Dakaro ralio.

VIDEO: Diena, kai Dakaro ralis buvo atšauktas dar neprasidėjęs: A.Juknevičiaus prisiminimai
VIDEO: Istoriniai 2008 m., kai Dakaras buvo atšauktas: lenktynininko Ginto Petraus prisiminimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius