Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dominykas Butvilas: buvome labai greiti, bet pritrūko sėkmės

Po dvejų metų pertraukos į Lenkijos ralio čempionatą sugrįžęs Dominykas Butvilas po finišo neslepė – pritrūko sėkmės.
Dominykas Butvilas ralyje „Rajd Slaska“ Lenkijoje.
Dominykas Butvilas ralyje „Rajd Slaska“ Lenkijoje. / T.Kalinski nuotr.

„Auto Partner Rally Team“ ekipažas praėjusį savaitgalį vykusiame paskutiniame Lenkijos ralio čempionato etape išlaikė didelį tempą: jo ir šturmano Kamilio Hellerio duetas buvo greičiausi 8 greičio ruožuose iš 13. Visgi netrūko ir nesėkmių.

„Dar pirmajame greičio ruože dėl nesusišnekėjimo su šturmanu gavome 3 minučių baudą, po kurios mes jau negalėjome pretenduoti į nugalėtojų poziciją. Teko susitaikyti su šia klaida ir tęsti lenktynes. 2 ir 3 greičio ruožuose atitinkamai užėmėme 2 ir 1 pozicijas, tačiau 4 greičio ruože dėl prakiurusios padangos teko daugiau nei 10 kilometrų važiuoti trimis ratais“, - pasakojo D.Butvilas.

Dar pirmajame greičio ruože nesusišnekėjome su šturmanu ir gavome 3 minučių baudą.

Tai lėmė, kad ekipažas nuo lyderių atsiliko dar maždaug viena minute. Tačiau likusiuose greičio ruožuose D.Butvilo ir K.Hellerio ekipažas trasas įveikė itin greitai ir nugalėjo 8 greičio ruožuose. Bendroje „Rajd Slaska“ įskaitoje komanda pakilo į 4 vietą, savo klasėje – į 2.

„Rajd Slaska“ nugalėjo Tomaszas Kasperczykas, antrasis liko Mikolajus Marczykas, trečiasis – Lukaszas Kotarba. D.Butvilas nuo nugalėtojo atsiliko 3 min. 13 sek.

Paskutinysis Lenkijos ralio čempionato etapas D.Butvilo ekipažui buvo itin permainingas, tačiau po šio sezono sportininkas įžvelgia daugiau pliusų.

„Rodėme stabilų greitį ir daugelio nuostabai buvome greičiausi didžioje dalyje greičio ruožų. „Auto Partner Rally Team“ komandai tai buvo pirmasis sezonas Lenkijos ralio čempionate ir nors jis nebuvo lengvas, bet kiekviename ralyje įgaudavome vis naujos patirties, kurią panaudosime tolimesniuose startuos“, – pozityvias puses išskyrė D.Butvilas.

Šį sezoną lietuvis lenktyniavo „Škoda Fabia R5“ automobiliu „Auto Partner Rally Team“ komandoje ir bendroje Lenkijos ralio čempionato įskaitoje užėmė 5 vietą ir 4 vietą savo klasėje. 2017 metų Lenkijos čempionais tapo Filipas Nivette'as ir šiame ralyje D.Butvilui talkinęs šturmanas K.Helleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius