Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dominykas Butvilas: džiaugtis galima tik po ralio finišo

2012 ir 2013 metų Lietuvos ralio čempionas Dominykas Butvilas, atstovaujantis profesionalią ralio komandą „Subaru Poland Rally Team“, po pirmosios Europos ralio čempionato etapo dienos bendroje įskaitoje buvo trečias. Šeštadienį sportininkai turėjo įveikti 5-is „Rally Liepaja“ greičio ruožus, po kurių lietuvis atsilieko tik nuo lyderio airio Craig Breen ir antrąjį rezultatą parodžiusio esto Siim Plangi.
Dominykas Butvilas
Dominykas Butvilas / „Subaru Poland Rally Team“ nuotr.

„Šeštadienį važiavimo sąlygos buvo itin sudėtingos. Praktika „Halls Winter Rally“ Utenos pravertė, nes vietomis kelias buvo labai panašus – su pažliugusiu minkštu sniegu viršuje ir žvyru po apačia. Tai lėmė minimalų sukibimą. Pirmuosius greičio ruožus maniau, kad važiuojame lėtai, bet pamatę konkurentų laikus supratome, kad visiems yra sunku. Kelias labai keitėsi, todėl rezultatų lentelėje laikai irgi įvairūs,“ – įspūdžiais dalinasi D.Butvilas. 

4-as ir 5-as greičio ruožai vyko jau sutemus ir sportininkai turėjo juos įveikti su papildomomis šviesomis. Tačiau situaciją dar labiau apsunkino prasidėjęs lietus, kuris retsykiais pereidavo į stiprų snygį.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Rally Liepaja 2015“ aštuntas greičio ruožas
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Rally Liepaja 2015“ aštuntas greičio ruožas

„Antra ralio dalis vyko tamsoje. Negana to, pradėjus ilgiausią, 37 kilometrų ruoža, kuriame pirmą kartą važiuojant teko lenkti automobilį, pradėjo snigti ir lyti vienu metu. Tokia baisi šlapdriba, kad važiavau beveik nieko nematydamas. Padangos ant žvyro užkaito ir pradėjo „plaukioti“ po kelią, stiklas iš vidaus ėmė garuoti – žodžiu, turėjome visko. Gale ruožo pavijau du automobilius, kurių jau nespėjom aplenkti,“ – pirmuosius greičio ruožus pristato Lenkijos ralio čempionato 2014 metų vicečempionas D.Butvilas. Jo teigimu, šie greičio ruožai buvo tokie sunkūs, kad dar kyla klausimų, ar jie nepatenka tarp šio sportininko sunkiausiųjų išbandymų.

Nepaisant visų įvykių ir nemažo pasitraukusių dalyvių skaičiaus, Dominykas Butvilas užėmė itin aukštą trečiąją vietą bendrojoje įskaitoje po pirmosios dienos.

„Esame labai laimingi šios dienos pasirodymu ir finišu. Trečia vieta absoliučioje įskaitoje yra tikrai puikus rezultatas, tačiau džiaugtis galėsime tik po finišo – sekmadienį laukia dar sudėtingesnė ralio diena. Ruošiuosi jai, o jau po finišo galėsiu plačiau pasidalinti įspūdžiais. Dabar turime susikoncentruoti tik į važiavimą. Iš ralio iškrito vieni labiausiai patyrusių sportininkų, tad kiekvieną posūkį turi įveikti preziciškai, nes žiemos raliuose klaidos yra ypatingai brangios“,  – teigia „Subaru Poland Rally Team“ komandos pilotas Dominykas Butvilas kartu su šturmanu Kamil Heller lenktyniaujantys „Subaru Impreza WRX STI“ automobiliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius