Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dominykas Butvilas tvirtina Lietuvos ralio čempionato lyderio poziciją

Savaitgalį įvykusiame antrajame Lietuvos ralio čempionato etape „Rally Žemaitija 2022“ greičiausio Lietuvos ekipažo vardą iškovojo Dominykas Butvilas ir jo šturmanas Renatas Vaitkevičius, rašoma pranešime.
Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius
Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius / Organizatorių nuotr.

Po pergalės pirmajame etape Lenkijoje šis ekipažas tvirtina savo lyderių pozicijas čempionato lentelėje. Bendroje ralio įskaitoje Žemaitijoje lietuviai nusileido tik T.Kristensson ir A.Johansson ekipažui iš Švedijos.

„Konkurencija buvo išties didžiulė. Smagu, kad galime konkuruoti su T.Kristensson, kuris šiuo metu Europoje turbūt yra vienas greičiausių, važiuojantis ralius beveik kiekvieną savaitgalį. Reikėtų neužmiršti, kad Tom‘as yra iškovojęs „Junior WRC“ čempiono titulą 2020 metais. Taip pat džiugu, kad Lietuvos čempionate konkurencijos netrūksta: V.Jurkevičiaus ir A.Paliukėno ekipažas mus spaudė visą distanciją, ir kas sekė rezultatus matė, kad mes sekundė į sekundę varžėmės greičio ruožuose. Net 3 greičio ruožus įveikėme identišku laiku – nežinau, ar Lietuvos ralyje yra kada taip buvę“, – vykusių lenktynių konkurentus apibūdina D. Butvilas.

Šiame ralyje startavo daugiau negu 80 ekipažų, iš kurių net 14-a pajėgiausiais R5 klasės automobiliais. „Man visada smagu, kai susirenka daug ekipažų vienodo pajėgumo technika. Tuomet būna įdomu tiek mums, tiek žiūrovams. Žinoma, Lenkijos čempionato dalyviams yra laisvesni reikalavimai padangoms, todėl jie laisviau gali rinktis mišinius, kuriais važiuoti. Šis aspektas dažnai yra pamirštamas, tačiau artimoje kovoje tokios detalės turi įtakos. Džiaugiuosi, jog didesnis konkurentų pajėgumas tik dar labiau skatina tobulėti,“ – teigia D. Butvilas.

Pastaruosius dvejus metus Dominyko Butvilo ekipažui Žemaitijos ralio trasos neatleido klaidų ir aukštų rezultatų nepavykdavo pasiekti. Tačiau šiais metais sportininkas perprato trasų specifiką, vairavimo ypatumus ir užtikrintai kovojo dėl pačių aukščiausių pozicijų. „Raliai Žemaitijoje mums yra vieni sunkesnių ir ne visada čia pavykdavo pasiekti norimų rezultatų. Tačiau šiame ralyje supratome, kaip šiais greitais lietuviškais žvyrkeliais reikia lėkti. Pajautėme ritmą, gerai padirbėjome su stenograma ir automobiliu. 2022 Žemaitijos ralyje važiavome gerokai greičiau nei 2021 m. Kas stebėjo mus gyvai prie trasos – tikrai gali paliudyti“, – teigia lenktynininkas.

Vis dėlto, sportininkas atskleidžia daugiau detalių, kurių ralio žiūrovai negalėjo pamatyti sekdami rezultatus: „Buvo vienas momentas, kada mums labai pasisekė – viename paskutinių greičio ruožų kliudėme akmenį ir tą akimirką jau galvojome, kad tikrai pažeidėme automobilį ar padangą. Jis buvo visiškai šalia vėžės ir tas smūgis mums buvo tikrai labai netikėtas. Taip pat buvo nedidelių techninių nesklandumų su starto programa, dėl kurių greičio ruožo starte prarasdavome po sekundę. Žinoma, ir pats tikrai ne idealiai įveikiau tam tikras atkarpas, kuriose galėčiau dar po sekundę atkovoti. Tačiau šie techniniai dalykai lengvai išsprendžiami, po to reikės galvoti, kaip dar tobulinti vairavimo techniką ir stenogramą, nes rezultatai parodė, jog visos ribos dar nepasiektos“, – atvirauja Dominykas Butvilas.

Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas nuo Švedijos sportininkų atsiliko 19.3 sekundės ir lygiai tokia pačia persvara aplenkė Vlado Jurkevičiaus ir Aisvydo Paliukėno ekipažą.

Trečiasis Lietuvos ralio čempionatas įvyks liepos 22-23 dienomis Mažeikių ir Viekšnių apylinkėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius