Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dominykui Butvilui Paryžiuje įteiktas Europos ralio čempionato apdovanojimas

Ketvirtadienį Paryžiuje įvykusiuose „Motorsport Awards“ buvo apdovanoti ir greičiausi Europos ralio lenktynininkai. Dominykui Butvilui - vieninteliam lietuviui besivaržiusiam Europos ralio čempionate 2015 metais – buvo įteiktas garbingas trečiosios vietos apdovanojimas.
Dominykas Butvilas ERC apdovanojimuose Paryžiuje
Dominykas Butvilas ERC apdovanojimuose Paryžiuje

Dominykas Butvilas šiais metais pirmąkart startavo Europos ralio čempionate ir užėmė aukštą 7-ąją vietą bendroje įskaitoje ir iškovojo 3-ąją poziciją savo ERC2 klasėje.

„Šių metų sezone turėjau galimybę varžytis Europos raliuose ir tai yra karjeros laiptas, gyvenimo nuotykis, kuris sunkiai įkainojamas. Varžiausi šešiose skirtingose šalyse, susipažindamas su trasomis ir varžybų metu įveikiau tūkstančius kilometrų, kuriuose atidaviau visą save. Buvo šlovės akimirkų, buvo nusivylimų, bet sezoną vainikuojančiame renginyje stovėjau ant nugalėtojų pakylos. Žinau, kad ateinančiame sezone galima būtų pasiekti dar aukštesnių rezultatų, įveikti daugiau kilometrų ir užkopti podiumo laipteliu aukščiau,“ – sezoną apibendrina greičiausias Lietuvos ralio lenktynininkas D. Butvilas.

Beveik prieš 2 metus pasirašęs sutartį su profesionalia ralio komanda „Subaru Poland Rally Team“, D. Butvilas iškovojo eilę pergalių. Pergalės Lenkijos čempionato varžybose, šių metų podiumo pozicijos Europos ralio čempionato žiemos ralyje Latvijoje ir legendiniame Graikijos ralyje bei pergalė ERC2 klasėje pirmą kartą matytose itin sudėtingose Portugalijos Azorų salų trasose. 

Lietuvių sportininkas neslėpė džiaugsmo galėjęs būti visų greičiausių Europos ir Pasaulio ralio lenktynininkų tarpe ir dalintis apdovanojimų scena su legendiniais pasaulio ralio sportininkais.

Dominykas Butvilas susitiko su Sebastienu Loebu ERC apdovanojimuose Paryžiuje
Dominykas Butvilas susitiko su Sebastienu Loebu ERC apdovanojimuose Paryžiuje

„Gyvenime esu iškovojęs gerą skaičių apdovanojimų, todėl jaudulio einant ant scenos nejaučiau. Tai visuomet yra malonus, saldus momentas, panašus į vaisiaus nuraškymą nuo medžio, kurį senai pasodinai. Bet kai prieš lipant ant scenos pamačiau šalia stovintį Sebastianą Loebą, man tai buvo didesnis prizas už taurę ir medalius!

Žmonės, kurie gyvenime buvo pakankamai laimingi turėti savo guru ir jį sutikti gyvai, mane supras. S.Loebas yra ralio dievas, laimėjęs devynis pasaulio ralio čempionatus iš eilės. Jis ralyje pasiekęs daugiau, nei betkoks kitas pilotas iki šiol, ir tikiu, kad yra vienas geriausių pilotų, jei ne pats geriausias, pasaulyje. Aš nuo vaikystės žavėjausi jo gabumais, tuo ką jis išdarinėja trasoje. Yra verta laimėti Europos ralio čempionatą vien tam, kad gautum apdovanojimą iš tokio žmogaus rankų,“ – įspūdžiais dalinasi Dominykas Butvilas.

„Motorsport Awards“ apdovanojimų metu prizai įteikti ir „World Touring Car Championship“ (WTCC), „European Touring Car Cup“ (ETCC), „Endurance World Championship“ (EWC) čempionatų sportininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius