-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Driftingo čempionato 2012“ antrasis etapas vyks Kėdainiuose

Gegužės pabaigoje startavęs „D1Sport“ komandos organizuojamas „Driftingo čempionatas 2012“ keliasi į Kėdainius. Antrasis čempionato etapas vyks jau liepos 27-28 d. Kėdainių aerodrome. Viso bus surengti keturi etapai Vilniuje, Kėdainiuose, Kačerginės žiede ir Kaune, o čempionato nugalėtojų apdovanojimai ir uždarymo programa įvyks rugsėjo pabaigoje.
Pirmasis „Driftingo čempionato“ etapas
Pirmasis „Driftingo čempionato“ etapas / Andriaus Lauciaus nuotr.

Ledų sostine vadinamų Kėdainių gyventojai ir svečiai liepos 27-28 d. ne tik galės dalyvauti didžiausioje metų šventėje, bet ir stebėti įspūdingas antrojo „Driftingo čempionato 2012“ etapo kovas. Šis etapas pasižymės kur kas greitesne trasa, gausesne publika ir gausiai pasipildžiusiomis dalyvių gretomis.

Pirmąjį „Driftingo čempionato 2012“ etapą Vilniuje laimėjusiam „BMWFan“ klubo nariui Andriui Vasiliauskui ir kartu su juo ant pakylos lipusiems „Drifter.lt“ atstovui Dariui Baliui bei „D1Sport“ pilotui Kastyčiui Aleknai lengvo pasivaikščiojimo varžovai suteikti nežada. Šiose varžybose pastebima turėtų būti „RBS Motorsport“ komanda, kuriai atstovaujantys du buvę šalies „drifto“ karaliai Evaldas Kovalenka ir Kęstutis Petronis yra rimtai nusiteikę pakovoti dėl čempionų vardų. „Driftingo čempionato 2012“ antrajame etape dėl čempionų titulo turėtų kovoti apie 40 dalyvių iš keturių šalių Latvijos, Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos.

Šiemet „Drifto karaliaus“ titulo sieks visos stipriausios driftingo komandos: „Drifter.LT“, „BMWfanai“, „D1Sport“, „RBS Motorsport“ ir kitos. Organizatoriai žada, kad dėl nemažo dalyvių skaičiaus antrasis etapas bus dukart ilgesnis ir įdomesnis.

Tarpotautinės teisėjų komisijos pirmininko olando Olafo Kommijso sformuota trasa išsiskirs pradinio slydimo greičiu, kuris sieks nuo 110 iki 130 km/h. Tokį greitį leis išvystyti net 120 m įsibėgėjimo ruožas. Visos trasos ilgis siekia net 600 m. Žiūrovų laukia nemažai staigmenų. Organizatoriai žada, kad į automobilių serviso zoną įleis visus norinčius iš arčiau pamatyti specialiai varžyboms paruoštus lenktynių bolidus. Publikai pirmą kartą galės pati išmėginti slydimą šonu ir pasivažinėti specialiu „drifto“ taksi labiausiai patikusio pasirinkto piloto automobilyje.

Antrasis „Driftingo čempionato 2012“ etapas vyks net dvi dienas – liepos 27-28 d. Kėdainių aerodrome. Pirmąją dieną žiūrovai galės stebėti įspūdingas parodomasias treniruotes, kurios prasidės 12 val. ir tęsis net iki 21 val.

Antroji diena prasidės treniruotėmis 9 val. Nuo 12 iki 14 val. vyks kvalifikaciniai, vėliau poriniai važiavimai ir apdovanojimų ceremonija, kuri numatyta 16 val. 30 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius