-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Driftingo“ čempionato pirmoji kova – jau šeštadienį!

Jau šį šeštadienį vyks pirmasis penktojo „driftingo“ čempionato etapas – gerokai atsinaujinę po praėjusio sezono sportininkai kausis Kaune, „Urmo“ bazėje. Nors vieta jau puikiai pažįstama tiek dalyviams, tiek žiūrovams, trasa bus nauja ir greitesnė nei anksčiau, o tai žada didžiulę intrigą visiems šeštadienį atvyksiantiems į Kauną!
Pavadinimas
Pavadinimas

Po puikia treniruote tapusio renginio „Licence Day“ Šiauliuose balandžio gale drifteriai turėjo daugiau nei mėnesį toliau tobulinti savo bolidus ir vairavimo įgūdžius. Ne paslaptis, kad kai kurie dalyviai Šiauliuose net nepasirodė, o nemaža dalis vos spėjo paruošti savo automobilius paskutiniam balandžio šeštadieniui.

Tačiau „Urmo“ bazėje visi praėjusio sezono lyderiai bei savo sugebėjimais stebinantys naujokai žada „šerti nevaikiškai“: pasirodyti turėtų dukart driftingo čempionato nugalėtojas Andrius Miciūnas, 2008 metų „Drifto karalius“ Timas Simniška, nuolatos prizininkų trejetuke būnantis Darius Balys, po metų pertraukos grįžtantis Donatas Šiauliavičius, automobilį žiemą stipriai patobulinęs Izidorius Paukštys bei dar daugelis po žiemos pirmąkart oficialiose varžybose pasirodysiančių vairuotojų.

Naujienų automobilių tarpe šį šeštadienį bus begalė: 2008 metų čempionas „Drifter.lt“ narys T. Simniška savo legendinį salotinį Opel Omega iškeitė į taip pat nudažytą Lexus SC modelį, po kurio kapotu patalpino automobilistų tarpe ypač mėgstamą, tačiau labai retą 2JZ-GTE variklį. Kitas „Drifter.lt“ narys Darius Balys po pernai įvykusios avarijos Ukrainoje liko ištikimas BMW E34 kėbului – naujas jo bolidas konstruojamas būtent ant šios platformos. Šio automobilio galinius ratus suks driftingo mašinų tarpe dar gana retas N54B30 BMW trijų litrų variklis, orą siurbiantis dviejų turbinų pagalba.

Kiti dalyviai taip pat turi nemažai naujienų: pernai tryliktas likęs Evaldas Kovalenka prisijungė prie „D1Sport“ komandą, kurioje bus kartu su praėjusiame čempionate į dešimtuką papuolusiu Kastyčiu Alekna. Komandų mainų buvo ir daugiau – Tadas Lučkaitis, vairuojantis rožinės spalvos Nissan RPS13 dabar bus „JDM Art“ komandos narys, o didžiausi Driftingo čempionato" senbuviai „BMWFan“ prie savęs prijungė dar keletą BMW mėgėjų.

Negana to, į driftingo trasą sugrįš praėjusį sezoną nematytas „Drift Taxi“ automobilis. Šįkart tai bus „Statau Skersą“ Nissan 200SX S14, po kapotu slepiantis daugiau nei 400 arklio galių! Nors varžybose jis nedalyvaus, tačiau keli laimingieji žiūrovai turės progą pasivėžinti galinguoju driftingo taksi.

Sunku ir susigaudyti, ką kuris vairuotojas per žiemą pagamino savo automobiliui, tad reikia viską pamatyti gyvai. Tačiau dėl vieno abejoti negalima – šeštadienio popietė „Urmo“ bazėje žada būti pilna įspūdingų ir dar nematytų automobilių, savo sugebėjimais po žiemos atostogų visus stebinančių drifterių bei svarbiausio žiūrovams driftingo atributo – begalės „putų“, klodais kylančių slystant automobilių padangoms. Penktojo čempionato sezono startas – vos už kelių dienų, jau šį šeštadienį!

Renginio tvarkaraštis, bilietai ir kita informacija - www.tiketa.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius