Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

DTM lenktynėse – „Audi“ triumfas ir lyderystė

Praėjusį savaitgalį Oršerslebeno (Vokietija) „Motorsport Arena”susirinkę per 65000 žiūrovų regėjo įtemptas ir permainingas DTM čempionato lenktynes. Netrukus po starto prapliupęs lietus ir dėl to slidžia tapusi trasos danga jaukė favoritų sąrašus, suteikė šansų mažiau tituluotiems sportininkams, koregavo padangų keitimo grafikus, rūsčiai egzaminuodama ne tik lenktynių rengėjus, bet ir techninį personalą. Netikėtumų verpete išryškėjo „Audi“ komandų lyderystė. Permainingai lenktyniavę Audi atstovai lipo ant nugalėtojų podiumo, sustiprėjo ir Audi pozicijos konstruktorių įskaitoje.
„Audi DTM“
„Audi DTM“ / „Audi” nuotr.
Temos: 1 Audi

Šio DTM etapo lenktynių rezultatus stipriai pakoregavo oro sąlygos. Prapliupus lietui su kietesnėmis standartinėmis padangomis startavę lenktynininkai ėmė masiškai prarasti iškovotas pozicijas. Ne išimtis ir lenktynių 2-osios vietos laimėtojas, „Team Phoenix“ komandos atstovas, „Audi“ automobilio pilotas Maikas Rokenfeleris, kuris buvo nukritęs net į 19-tą poziciją. Tačiau nuo pirmosios vietos laimėtojo Christiano Vietorio M. Rokenfeleris atsiliko vos 0,674 sekundės.

Komentuodamas lenktynių eigą, M.Rokenfeleris už atkovotą poziciją ir laimėtą antrąją vietą dėkojo „Team Phoenix“ komandos techninei vadovybei, itin palankiu metu pakvietusiai jį į boksus padangų keitimui.

Trečiąją vietą iškovojo „Audi Sport“ padalinio kuruojamos „Abt Sportsline“ komandos atstovas Edoardo Mortara, kurį liūtis buvo nubloškusi net į 21 poziciją.

Ne mažiau įspūdingai lyderystę susigrąžino ir tituluotasis Migelis Molina, kuris dėl praeitame važiavime atliktų lenktynių reglamento pažeidimų buvo praradęs teisę startuoti iš pirmosios pozicijos ir Oršerlebene turėjo tenkintis startu iš paskutiniosios pozicijos. Lenktynėse jis finišavo 6-tas.

Be to, jam pirklauso ir šių lenktynių greičiausiai įveikto rato rekordas.

Nesėkmingai lenktynes baigė Rosbergo komandos atstovas Džeimis Grynas, kuris, startavęs iš 10-osios pozicijos, užtikrintai veržėsi į priekį, tačiau visą jo pranašumą niekais pavertė tie keli nelemti nestabilumo atvejai, kai į trasą turėjo išvažiuoti saugos automobiliai.

Beje, didžiąją lenktynių dalį pirmavo įvairių Audi komandų pilotai: D.Grynas, Adrijanas Tambajus ir Timo Šnaideris, kuris finišavo septintas, o Tambajus turėjo tenkintis dešimtąja vieta.

13 vietą pelnė Audi pilotas Matijas Ekstriomas, o 16 vieta atiteko taip pat „Audi“ pilotui Niko Miuleriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius