Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Duotas startas Lietuvoje neregėtam projektui – virtualių lenktynių čempionatui

Penktadienį Vilniuje buvo duotas startas „Neste Dream2Drive“ čempionatui, kuriame varžytis gali visi automobilių sporto mėgėjai. Jis vyks virtualioje erdvėje, o nugalėtojas tikru lenktyniniu automobiliu galės dalyvauti trijuose 2017-ųjų „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynių etapuose.
„Neste Dream 2 Drive” atidarymas
„Neste Dream 2 Drive” atidarymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nugalėtojas gaus ne tik pilną finansavimą dalyvavimui lenktynėse (automobilį, aprangą, startinius mokesčius), bet ir individualią treniruočių programą su Jonu Dereškevičiumi.

Panašių projektų yra buvę ir anksčiau, tačiau su tokiais įspūdingais prizais ir Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) palaiminimu – dar ne.

Virtualios varžybos vyks trimis etapais: atranka, pusfinalis ir finalas.

Atranka vyks trijuose miestuose įkurtuose specialiuose lenktynių simuliatoriuose:

  • Vilniuje (balandžio 14 – gegužės 12 d.), „Simuliatorių akademijos“ patalpose Šeimyniškių g. 5A
  • Kaune (balandžio 17 – balandžio 28 d.), elektronikos prekių parduotuvėje „Skytech“ Savanorių pr. 237
  • Klaipėdoje (balandžio 14 – gegužės 12 d.), „Simuliatorių akademijos“ patalpose J.Janonio g. 27 (II aukšte)

Kvalifikacijos rezultatus stebėkite paspaudę čia, o į pusfinalį pateks greičiausius 16 rezultatų pademonstravę dalyviai. Siekiant visiems sudaryti kuo geresnes sąlygas, vieno atrankos važiavimo laikas ribojamas iki 30 minučių, o tokių važiavimų vienas žmogus galės atlikti ne daugiau 3. Vienas važiavimas atrankoje kainuoja 5 Eur.

Čempionato pusfinaliai vyks Vilniuje, „Simuliatorių akademijoje“, gegužės 21 ir gegužės 28 dienomis, o finalas – Žirmūnų g. 68A įsikūrusioje „Neste“ degalinėje birželio 4 d. Tikslus pusfinalių ir finalų laikas bus paskelbtas 15min, o dalyviai informuojami asmeniškai.

Čempionate gali dalyvauti visi Lietuvos Respublikos piliečiai nuo 14 metų, kurie nėra turėję LASF ar LKF lenktynininko licencijos. Registracijos anketą užpildyti paspaudus čia.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Miežys ,Tauras Tunyla ir Romas Austinskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Miežys ,Tauras Tunyla ir Romas Austinskas

„Visa projekto idėja nekilo spontaniškai. Pastarąsias žiemas treniravomės simuliatoriais ir tikrose lenktynėse stengėmės būti pastebėtais. Kadangi kitų perspektyvų neturint didelių lėšų nėra, buvo aiškus faktas, kad reikia jaunimui motyvuojančios programos užsiimti automobilių sportu.

„Neste Dream 2 Drive” čempionatas talentingam vairuotojui be milžiniškų asmeninių investicijų leis įsitraukti į automobilių sportą. Net neabejoju, kad viso čempionato metu atrasime tikrą talentą, kuris iki šiol neturėjo galimybės pademonstruoti savo greičio. Leisime jam persikelti iš svajonės į tikrą trasą“, – pasakojo projekto iniciatorius Tauras Tunyla.

„Neste Dream 2 Drive“ atidaryme LASF prezidentas Romas Austinskas pabrėžė, kad šioms lenktynėms čempionato titulas suteiktas neatsitiktinai.

„Net ir tarptautinė automobilių federacija (FIA) pripažįsta ženklų virtualių lenktynių indėlį į automobilių sportą. Todėl džiaugiuosi, kad Lietuva žengia koja kojon su tarptautinėmis tendencijomis. Virtualus lenktynių čempionatas leidžia išbandyti automobilių sportą dideliam skaičiui entuziastų. Galbūt ne visi virtualūs lenktynininkai išvažiuos į realias trasas, bet čempionato metu įgyta patirtis bei žinios prisidės prie bendros vairavimo kultūros Lietuvoje augimo”, - savo įžvalgomis dalijosi R. Austinskas.

VIDEO: „Neste Dream 2 Drive“ čempionato pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius