-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 30 /2019 12 31

Į Dakaro ralį išvyko A.Juknevičiaus ir V.Žalos komandos: išlydėti su kibinais ir „paskutiniu kantrybės lašu“

Šiame 2020 m. Dakaro ralyje dalyvauja rekordinis Lietuvos ekipažų skaičius: 5 automobiliai ir vienas motociklas. Tai motociklininkas Arūnas Gelažninkas, Dakaro legenda tituluotas ir ilgiausią Dakaro ralio patirtį sukaupęs Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio ekipažas, Vaidotas Žala su Saulium Jurgelėnu, Benediktas Vanagas, kuris vis dar ieško naujo šturmano, kuris pakeis Sebastianą Rozwadowskį, Edvinas Juškauskas su Aisvydu Paliukėnu ir Gintas Petrus su Tomu Jančiu.

Pirmadienio vakarą Vilniaus oro uoste gausus būrys žmonių išlydėjo Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio bei Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgėlėno ekipažus.

Komandų išlydėtuves į Dakaro ralį galite pamatyti čia:

A.Juknevičius sieks pagerinti rezultatą

A.Juknevičius ir D.Vaičiulis tikino, kad pasiruošimas vis dar vyksta, nors ir technika jau atiduota, tačiau vis tenka rūpintis mažesnėmis smulkmenomis kaip nakvynė, rūbai ir panašiai.

Ekipažo tikslas – nepasiekti „paskutinio lašo“. Apie jį kalbėjo A.Juknevičius, išsitraukęs mažą alkoholio buteliuką, kuris, tikino, buvo padovanotas simboliškai, jog jo imtis tektų tik kai bus pasiektas „paskutinis kantrybės lašas“. Tiesa, šios dovanos ekipažas į Dakarą su savimi nesigabens.

VIDEO: Antano Juknevičiaus ir Vaidoto Žalos komandų palydėtuvės į Dakaro ralį Saudo Arabijoje

„Sugebėti įveikti Dakarą, tą suprantame, kad nėra taip paprasta. Iš tikro reikia būti stipriam ir norėtųsi finišuoti. Yra ir fortūna ir reiktų, kad ji būtų su mumis. 10-tukas, manau, tiems, kurie yra ambicingi, tai minimali šių metų užduotis. Yra noras gerinti rezultatą ir kelti kartelę. Darysime viską“, – sakė A.Juknevičius.

V.Žala į kelionę – su kibinais

Tuo pačiu reisu į Dakarą išvykstantis Vaidotas Žala teigia, kad visada yra ką reikia ir galima daryti geriau prieš ralį, tačiau dabar jaučiasi ramus.

„Dabar manau, kad padarėme viską, ką galėjome. Planas mini – būti finiše, o planas maxi – atvažiuoti gerai ir greitai“, – sako V.Žala.

Paragintas V.Žala išsitraukė ir supakuotus kibinus, virtusius tradicija. Juos lenktynininkui į kelionę kas kartą įdeda mama.

Kiti ekipažai išvyksta vėliau

Panašu, kad visi dalyviai pasirinko skirtingą laiką kelionei į Saudo Arabiją, kur sausio 5 d. startuos jau 42-asis Dakaro ralis. Šį kartą jis iš Pietų Amerikos persikėlė į Artimuosius Rytus.

Pirmieji į Dakarą iškeliavo „Agrorodeo“ ir „Kredos“ ekipažai. Vaidoto Žalos ir Antano Juknevičiaus komandų nariai į Saudo Arabijos miestą Džidą (Jeddah) skrenda per Stambulą.

Sausio 1 d. rytą iškeliaus Benedikto Vanago, Edvino Juškausko bei Arūno Gelažninko komandos. Sausio 2 d. – Ginto Petraus.

VIDEO: Antano Juknevičiaus komanda „Kreda“ išvyko į Dakarą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius