-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dzikevičius – greičiausias „GT3 Cup“ klasėje

Savaitgalį Niurburgo žiede (Vokietija), įvyko Vokietijos ilgų nuotolių lenktynių čempionato VLN (Langstrecken Meisterschaft Nürburgring) trečiojo etapo varžybos. Jose ir vėl puikiai pasirodė 22 metų vilnietis sportininkas Andžejus Dzikevičius.
A.Dzikevičius sulaukė komplimentų iš gamyklinės „Volkswagen“ komandos piloto Carloso Sainzo
A.Dzikevičius sulaukė komplimentų iš gamyklinės „Volkswagen“ komandos piloto Carloso Sainzo / Organizatorių nuotr.

Vokietijos komandos „Weiland Racing“ narys iškovojo pergalę 4-oje pagal pajėgumą automobilių klasėje „GT3 Cup“, o bendroje įskaitoje finišavo 9-oje pozicijoje.

„Tai tikrai itin geras rezultatas, nes šįkart Niurburgo žiede startavo net 200 komandų, tarp kurių ir beveik visi po trijų savaičių vyksiančių garsiųjų 24 valandų lenktynių favoritai. Andžejui, kvalifikaciniuose važiavimuose užėmus 18 vietą, vėliau pavyko važiuoti greičiau už daugelį gamyklinių komandų ir jų samdytų sportininkų“, – pasakojo A.Dzikevičiui pasiruošti varžyboms padėjęs treneris Vytautas Venskūnas.

Jo teigimu, prasibrauti į lyderių 10-tuką bendroje įskaitoje. Dalį 25 kilometrų ilgio „Šiaurinėje kilpoje“ merkiant lietui, o dalį gaubiant rūkams, lenktynininkas iš Lietuvos pripažintas greičiausiai šlapioje trasoje važiavusiu lenktynininku.

Likusį lenktynių laiką jis su komandos draugu ir „Weilannt Racing“ ekipos savininku Matthiasu Weilandu sugebėjo pakilti iki 16 vietos bendroje įskaitoje ir 5 vietos „GT3 Cup“ klasėje.

Įdomu, kad po finišo A.Dzikevičius sulaukė komplimentų iš gamyklinės „Volkswagen“ komandos piloto Carlso Sainzo. Buvęs pasaulio ralio čempionas per lietų su „VW Scirocco“ nesugebėjo aplenkti sportininko iš Lietuvos.

Niurburgo žiedo specialistas taip pat pasidžiaugė, kad jau antrą kartą šį sezoną prasibraudamas į lyderių 10-tuką bendroje įskaitoje, A.Dzikevičius sulaukia vis daugiau dėmesio iš garsių Vokietijos žiedinių lenktynių ekipų. Vilnietis yra gundomas tapti žinomų komandų nariu, net neklausiant, ar drauge su juo atkeliautų ir nauji rėmėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius