Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

E.Riabko F-2 Pasaulio čempionate išlaikė trečiąją poziciją

Pasaulio F-2 vandens formulių čempionatas pasiekė finišo tiesiąją. Likus vienam etapui iki čempionato pabaigos vienintelis Lietuvos atstovas Edgaras Riabko bendroje įskaitoje išlaikė trečiąją poziciją, rašoma pranešime.
Edgaras Riabko
Edgaras Riabko / Komandos nuotr.

Ribadouru (Portugalija) sekmadienį baigėsi ketvirtasis etapas. E.Riabko susidūrė su techninėmis problemomis, tačiau sugebėjo užlipti ant podiumo – kaunietis finišavo trečias.

„Sekėsi visai neblogai. Startavau iš trečios pozicijos, tačiau iškart po pirmo starto patekau į tokią košę! Pasisekė, kad išsaugojau trečią poziciją ir nesudaužiau laivo. Po pirmo starto apsivertė vienas laivas, todėl lenktynės buvo sustabdytos ir teko iš naujo stoti į startines pozicijas. Antras startas klostėsi gerai. 35 ratus buvau antroje vietoje, o kai per ausines išgirdau, kad liko 7 ratai iškart pradėjo neveikti vienas iš variklio cilindrų. Mane iškart prisivijo iš paskos plaukęs Duarte Benavente. Tiesiog meldžiausi, kad daugiau niekas manęs nepasivytų. Šiaip ne taip baigėme lenktynes trečioje vietoje“, – džiaugėsi E.Riabko.

Komandos nuotr./Edgaras Riabko
Komandos nuotr./Edgaras Riabko

Lenktynes laimėjo iš „pole“ pozicijos startavęs nugalėtojo titulą ginantis Rashedas Al Qemzi. JAE pilotas 44 ratų distancijoje aplenkė portugalą D.Benavante (+11,19 sek). Lietuvis nugalėtojui pralaimėjo 35,97 sek.

Po Portugalijos etapo kauniečio sąskaitoje – 27 taškai. Lietuvis vos dviem taškais atsilieka nuo R.Al Qemzi (29 taškai). Lyderio poziciją išsaugojo italas Alberto Comparato (47 taškai).

Iš antros į ketvirtą vietą bendroje įskaitoje nukrito Tobias Munthe-Kaasas (23 taškai). Norvegas ketvirtajame etape finišavo ketvirtas, tačiau po finišo buvo nubaustas vieno rato bauda dėl per ankstyvo starto.

Paskutinis penktasis etapas lapkričio pabaigoje vyks Šri Lankoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius