Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EEDC varžybos Kaune: kvalifikacijoje geriausias – Kristapas Blušas

Šeštadienio, birželio 29 d. tamsiems debesims vis dar aptraukus dangų Kačerginės apylinkėse, „Nemuno žiedo“ trasos lietus visgi taip ir nepalaistė. Paskutinės, nuo ryto prasidėję treniruotės prieš ketvirtojo Rytų Europos „drifto“ čempionato etapo kvalifikaciją vyko, kaip priklauso šiam sportui, ant sauso asfalto dangos.
EEDC varžybos Kačerginės „Nemuno žiede“
EEDC varžybos Kačerginės „Nemuno žiede“ / (Giedriaus Matulaičio nuotr.)

Tik nežymiai pakeista „Nemuno žiedo“ trasos atkarpa link garsiojo posūkio ties Ąžuolu važiuojantys sportininkai slysti pradeda maždaug 140 km/h greičiu. Vidutinis trasos įveikimo greitis, anot varžybų organizatorių, siekia maždaug 120 km/h.

Rimtesnių incidentų treniruočių metų vairuotojams pavyko išvengti. „Mazda RX-7“ važiuojantis baltarusis Dima Nagula išlėkė iš trasos tuo po starto tiesiosios, o latvis Ivo Cirulis su 3 serijos BMW (E30) posūkyje ties Ąžuolu išvažiavęs kiek per plačiai po smarkaus stabdymo išlėkė lauk. Automobiliai abiejų incidentų metu nenukentėjo.

Klausiamas apie šeštadienio treniruotes Aurimas „Odi“ Bakchis tikino, kad viskas einasi puikiai, o taip sudėtingiausią vietą įvardino būtent garsųjį posūkį nusileidus nuo kalno.

VIDEO: Rytų Europos „drifto“ čempionato etapas „Nemuno žiedo“ trasoje

Kvalifikacija praėjo be didesnių incidentų. Arnoldo Bernacko 3 serijos BMW tuoj po pradinio slydimo neužteko kėbulo standumo – galinis šoninis stiklas tiesiog buvo išspjautas lauk, o jo šukės pažiro ant trasos.

Kvalifikacijoje geriausiai pasirodė Kristapas Blušas. Latvis nors ir turėjo rimtų techninių problemų su savo 3 serijos BMW (E36) bolidu, tačiau trečiąjį jo bandymą teisėjai įvertino net 90 balų. Antrą ir trečią vietas pasidalino lenkų „PUZ Drift Team“ komandos nariai Marcinas Mospinekas ir Grzegorzas Hypkis.

Nuo kvalifikacijos pradžios ketvirtąjį EEDC etapą tiesiogiai bus galima stebėti čia.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius