Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ekipažas iš Lietuvos Europos ralio čempionato finaliniame etape – septintas

Šį savaitgalį Latvijoje vykusio 2017 FIA Europos ralio čempionato metu Lietuvos lenktynininkai Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius bendroje įskaitoje užėmė septintą vietą.  „Rally Liepaja“ vykusio ralio metu lietuviškajam ekipažui teko susikauti tiek su itin greitais varžovais iš Europos, tiek su sudėtingomis oro sąlygomis.
Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius
Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius / Šarūno Gumausko nuotr.

„Tai buvo vienos iš sudėtingiausių, bet kartu ir įdomiausių šio 2017 m. sezono varžybų. Dėl sudėtingų oro sąlygų organizatoriai darė daug pakitimų ruožuose ir trasoje tiesiog varžybų metu. Turėjome greitai persiorientuoti, nes keitėsi tiek maršrutas, tiek laiko normos. Septinta vieta bendroje įskaitoje – didelis pasiekimas mūsų komandai“, - sakė pirmasis pilotas Linas Vaškys.

Per dvi dienas trukusias Europos ralio čempionato lenktynes kaimyninės Latvijos žvyrkeliais ir Liepojos miesto gatvėmis greičio ruožai sudarė apie 140 km. Viso per dvi varžybų dienas ralio ekipažai turėjo įveikti 13 greičio ruožų: 7 – pirmąją ir 6 – antrąją dieną.

Organizatorių nuotr./Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius
Organizatorių nuotr./Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius

Sunkiausias startas

Iškart po starto šeštadienio rytą „Mitsubishi EVO IX“ automobilį vairuojantis ekipažas įsitvirtino 17-oje vietoje, bet jau po dviejų greičio ruožų šoktelėjo dviem pozicijoms aukščiau, o dar po keleto rungčių palypėjo iki 11-osios pozicijos. Ten jie ir baigė pirmos ralio dienos pasirodymą.

„Pirmos dienos pirmas ruožas mums buvo morališkai sunkiausias. Tai įtakojo kelios priežastys. Dvi dienas prieš varžybas vykusio surašymo metu pliaupė kaip iš kibiro, buvo labai vėjuota ir lietus išplovė dalį kelių. Ir nors šeštadienį oras buvo neblogas, dalį sugadintų kelio ruožų organizatoriai atšaukė, dėl to teko keisti dalyvavimo rungtynėse strategiją ir važiuoti pagal pakeistą maršrutą“, – sakė antrasis pilotas Laurynas Paškevičius.

Alfonso Rakausko nuotr./Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius
Alfonso Rakausko nuotr./Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius

Anot jo, sunkumų kėlė ir dar viena priežastis – prasta starto pozicija. „Neturime „FIA Priority Driver statuso“ todėl mūsų starto pozicija buvo labai mums nepalanki – 36. Kovoti teko su automobiliais startavusiais 20 pozicijų prieš mus, kurie turėjo ženkliai geresnes kelio sąlygas nei mes“.

Nors pirmieji ruožai buvo gana sunkūs ir „Mitsubishi EVO IX“ automobilį vairuojančiam ekipažui pradžioje nepavyko parodyti gero tempo, toliau viskas stojo į savo vietas ir komanda toliau rodė stabilumą.

Organizatorių nuotr./Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius
Organizatorių nuotr./Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį vėl subjuro oras, lijo ir kelio danga tapo slidi, sunkiai prognozuojama. Antrą varžybų dieną L. Vaškio ir L. Paškevičiaus ekipažas pradėjo iš 11 starto pozicijos ir jau po pirmo važiavimo šoktelėjo į devintą vietą. Kiekviename greičio ruože vis geresnį tempą diktavę vilniečiai vieną po kitos gerino pozicijas ir finišą pasiekė septinti bendroje įskaitoje ir antri grupėje.

Sąlygų sudėtingumą rodo ir didelis itin patyrusių pilotų avarijų skaičius – varžybų finišo nepavyko pasiekti Bruno Magalhaes, Alexey Lukyanuk, Pepe Lopez, Janis Vorobjovs.
Sąlygų.

MV foto/Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius
MV foto/Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius

Latvijos ralio čempionato paskutiniai du etapai

Kartu su „Europos ralio čempionatu“ Liepojoje vyko ir Latvijos ralio čempionato (LRČ) paskutiniai du etapai. „Važiavome į šias varžybas turėdami labai aiškų tikslą – išlaikyti 3-ąją poziciją bendroje Latvijos ralio čempionato lentelėje.

Buvome susikoncentravę ir pasiruošę kovoti dėl jos. Tikėjome, kad ir technika, ir sėkmė nepaves. Viskas pavyko puikiai – ne tik išlaikėme 3-iąją vietą, bet ir po intensyvios kovos – iškovojome į 2-ąją metų įskaitoje“, – džiaugėsi pasiekimais Linas Vaškys.

2017 m. BRT ir LARČ čempionai

L. Vaškio ir L. Paškevičiaus ekipažas tarptautinės automobilių sporto federacijos FIA organizuojamo čempionato Baltijos šalių regione (BRT) savo klasėje tapo 2017 m. sezono pirmos vietos nugalėtojais.

Lietuvos automobilių ralio čempionate (LARČ) L. Vaškio ir L. Paškevičiaus ekipažas savo klasėje (LARČ2) taip pat užėmė pirmąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius