-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Elektromobilių lenktynėms akompanavo mažieji

Savaitgalį Palangoje finišavo didelio visuomenės ir žiniasklaidos susidomėjimo susilaukusios pirmosios šalyje „Lietuvos energija“ įmonių grupės narės UAB „Energijos tiekimas“ ir VšĮ „Autoeventus“ organizuotos elektromobilių lenktynės „Įsikrauk su „Energijos tiekimu“. Vilnius – Palanga“.
Vaikų lenktynės
Vaikų lenktynės / Algirdo Venskaus nuotr.

Didžiausio šalies vasaros kurorto širdyje – J.Basanavičiaus gatvėje – vykusiam lenktynių finišui akompanavo mažieji, 4-10 metų berniukai ir mergaitės. Galbūt būsimi lenktynininkai, jau susipažinę su eismo pradžiamoksliu. Būtent jiems įvykusių elektromobilių lenktynių rengėjai kartu su Susisiekimo ministerija, Lietuvos automobilių kelių direkcija, „Automagistrale“, „Klaipėdos regiono keliais“ ir kitais pagalbininkais pateikė malonų siurprizą – progą pasivaržyti vaikiškais elektromobiliukais specialiai tam įrengtoje „drag“ ir slalomo lenktynių trasose. 


Ta trasa – miniatiūrinė, kaip ant delno matoma tėveliams ir žiūrovams, kurių Palangoje tikrai nestigo, vos 60 pėdų (18,288 metro ilgio). Tai viena ir profesionaliose varžybose naudojamų distancijų.

Algirdo Venskaus nuotr./Vaikų lenktynės
Algirdo Venskaus nuotr./Vaikų lenktynės

Tokiose lenktynėse vaikai susipažįsta su saugaus eismo ir automobilių sporto varžybų pagrindais. „Mini Drag“ lenktynėse laikomasi visų pagrindinių automobilių sporto varžybų elementų. Čia mažieji išmoksta užsidėti šalmą, prisisegti saugos diržus, tinkamai reaguoti į starto šviesoforo signalus, klausyti teisėjų nurodymų, pažinti kelio ženklus, o tėvai irgi privalo pademonstruoti sugebėjimus rengdami jaunąjį lenktynininką ir elektromobilį varžyboms. 

„Mini Drag Palanga 2015“ lenktynėse panoro varžytis net 44 vaikai iš Klaipėdos, Palangos, Kretingos, Kauno, Platelių, Gargždų, Panevėžio, Vėžaičių ir net Vilniaus. Pagal amžių ir sugebėjimus jaunieji rungėsi trijose klasėse. Jie lenktyniavo specialiai šioms varžyboms „Siuskpigiau.lt“ nupirktais ir padovanotais visiškai naujais elektromobiliukais.

Taigi, viskas čia buvo tikra – ir mažųjų batalijos, savo azartu neretai pranokstančios net suaugusiųjų kovas, ir pergalės šūksniai ar nesėkmės ašaros, ir nugalėtojų garbės pakyla, ir pavasario saulės nutviekstos nugalėtojų taurės bei medaliai. Stigo nebent šampano purslų, kurio mažiesiems dar teks gerokai palaukti.

Algirdo Venskaus nuotr./Vaikų lenktynės
Algirdo Venskaus nuotr./Vaikų lenktynės

„Mikro Drag“ klasės nugalėtojai ir prizininkai Pijus Pakusas, Rūta Baltakytė ir Airidas Auksorius ilgam atmins pirmąjį startą Palangoje. Kaip ir juos ant nugalėtojų garbės pakylos pakeitę geriausi slalomistai Rokas Grebenkovas, Žilvinas Naujalis ir Kajus Efimenko. 

Beje, Kajus ant nugalėtojų pakylos kopė net du kartus. „Mini Drag Pro“ klasėje, pranokęs antrąjį prizininką Tadą Mačerinską ir Tajų Kilčiauską, jis šventė pergalę.

Visą triūsą ir pastangas atperka laimingų mažųjų džiaugsmas ir šypsenos.

„Visą triūsą ir pastangas atperka laimingų mažųjų džiaugsmas ir šypsenos, – po varžybų sakė jas rengiančios Jonavos ASK „Žaibelis“ vadovas Edvinas Preckailo. – Džiaugiuosi, kad mus palaiko Susisiekimo ministerija ir jos įmonės, raginančios mokytis lenktyniauti saugiose, specialiai tam įrengtose, specialistų prižiūrimose trasose. Būtent vaikai – imliausia, labai godi ir žingeidi auditorija, investicijos į kurią tikrai atsipirks po keliolikos metų“.

Pirmąsias Lietuvoje „Mini Drag“ lenktynes vaikams su vaikiškais elektromobiliais ir profesionalia šių lenktynių laiko matavimo įranga „Žaibelis“ 2013m. surengė Jonavoje . Ką tik įvykusios Palangoje buvo jau penktosios, organizuotos šio klubo entuziastų 4-10 metų amžiaus vaikams.
 
„Žaibelis“ turi rimtų ketinimų suburti pastovią tokio amžiaus vaikų grupę ir jau kitais metais surengti „Mini Drag Pro“ klasės čempionatą, kurį sudarytų 3-4 etapai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius