-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektromobilių varžybose „Ignitis ON: Pažink Lietuvą!“ startuos ir elektriniai motoroleriai bei autobusai

Birželio 18 dieną jau septintąjį kartą vyksiančiose „Ignitis ON: Pažink Lietuvą!“ elektromobilių lenktynėse kartu su naujausiais automobilių modeliais prie starto linijos stos ir kito tipo netaršios transporto priemonės: elektriniai motoroleriai ir elektra varomas miesto autobusas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Elektra varomas miesto autobusas
Elektra varomas miesto autobusas / Autoeventus nuotr.

Tobulėja ne tik elektromobiliai

Jau septintus metus iš eilės vyksiančios „Ignitis ON: Pažink Lietuvą!“ elektromobilių varžybos leidžia pamatyti, kaip tobulėja aplinkos neteršiančios transporto priemonės. 2015-aisiais metais „Kia Soul“ nuvažiuoti iš Vilniaus į Palangą prireikė pusšeštos valandos, o štai pernai „Tesla Model 3“ per panašų laiką nuvažiavo 500 km ne magistrale, o krašto keliais lankydamas žymius šalies objektus.

Tobulėja ne tik automobiliai, rinkoje daugėja ir kitokių elektra varomų transporto priemonių. Birželio 18 dieną čia startuos elektra varomi autobusas ir motoroleris.

Autobusas galėtų varžytis ir su dalyviais

Nors varžybose svečio teisėmis važiuosiantis „Yutong U12“ autobusas skirtas miestui, su 423 kWh talpos baterija ir iki 400 km nuvažiuojamu atstumu jis savo savybėmis gali lygiuotis ir į dalyvių automobilius. Negana to, 12 metrų ilgio autobusas gali talpinti 25 keleivius. Tiek, kiek 5 automobiliai.

„Yutong“ yra didžiausias pasaulyje elektrinių autobusų gamintojas, šioje sferoje dirbantis jau 8 metus. U12 – visiškai naujas, 4 kartos elektra varomas miesto autobusas, kuris geba dirbti ilguose maršrutuose, mat jo viena įkrova nuvažiuojamas atstumas siekia 400 km“, – sakė „Yutong“ atstovybės Baltijos šalyse ir Lenkijoje „BusNex“ vadovas Simonas Ramanauskas.

Motoroleris be garso

Maršrutą nuo Vilniaus miesto savivaldybės iki Druskininkų pasirengęs įveikti ir elektrinis miesto motoroleris „Super Soco“. Importuotojai dar neatskleidžia, kurie modeliai dalyvaus „Ignitis ON: Pažink Lietuvą!“ varžybose, mat Lietuvą pasiekė visai nauja šio gamintojo modelių gama.

Iš viso pirkėjams siūlomi 9 skirtingų dizainų ir tipų „Super Soco“ elektriniai motoroleriai. Jų galia svyruoja nuo 700 W iki 5 kW, o baterijų paketai leidžia įveikti nuo 70 iki 180 km siekiantį atstumą.

Autoeventus nuotr./Elektriniai motoroleriai
Autoeventus nuotr./Elektriniai motoroleriai

„Super Soco“ motoroleriai pritaikyti miestui, tinka automobilių vairuotojams, neturintiems AM kategorijos. Jų baterijų paketai išimami, juos galima krauti namuose iš buitinės rozetės.

„Ignitis ON: Pažink Lietuvą!“ elektromobilių varžybų organizatorius Darius Grinbergas, aiškindamas kito tipo transporto priemonių pasirodymą renginyje sako, kad Lietuvos miestuose oras švaresnis taps kai pakeisime ne tik vidaus degimo varikliais varomus automobilius į elektrinius, tačiau pasirūpinsime ir kitų mobilumo priemonių ekologija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius