Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„ENEOS 1006 km lenktynėse“ – daugiau nei vienas favoritas

Mažiau nei mėnuo beliko iki tarptautinių, garsiausių Baltijos šalyse „ENEOS 1006 km lenktynių“, liepos 19–22 dienomis vyksiančių Palangoje. Aštuonioliktasis iš eilės automobilių maratonas didžiausiame vasaros kurorte vėl džiugins ne tik adrenalino mėgėjus, bet ir taps iškilia vidurvasario švente estrados ir pramogų pasaulio atstovams bei jų gerbėjams, kuriems nerašyta taisykle tapo lenktynių dienomis pabuvoti Palangoje. Kartu ir aplankyti šią vasaros greičio bei pramogų šventę.
„ENEOS 1006 km“ lenktynių spaudos konferencija
„ENEOS 1006 km“ lenktynių spaudos konferencija

Apie pasirengimo šiai greičio ir pramogų šventei aspektus buvo kalbama ketvirtadienį surengtoje specialioje lenktynių spaudos konferencijoje.

„Mums, organizatoriams, kiekvieni pasirengimo metai atsakingiausiam egzaminui – „ENEOS 1006 km lenktynėms“ – skirtingi, nors tikslai ir priemonės – panašios, – pradėdamas spaudos konferenciją kalbėjo maratonines lenktynes nuo pat pradžių rengiančios VšĮ „Promo events“ direktorius Darius Jonušis. – Šiandien didžiausias mūsų prioritetas – renginio kokybė, kuriai daro įtaką atsakingai suburtos, brandžios, techniškai ir taktiškai nepriekaištingai pasirengusios komandos ir išprusę, automobilių sportą išmanantys, azartiški, tačiau drausmingi žiūrovai.“

D.Jonušis ne be pagrindo akcentuoja pajėgias komandas, kurios ne tik žymia dalimi lemia renginio kokybę, bet ir tampa didžiausiu traukos objektu tūkstančiams žiūrovų, lenktynių dienomis plūstančių į tribūnas ir trasos prieigas.

Kalbant apie lenktynių kokybę, yra pagrindas tikėti, jog šiemet jų praba bus dar aukštesnė, o kova – itin atkakli, beveik neprognozuojama.

„ENEOS 1006 km“ lenktynių spaudos konferencija
„ENEOS 1006 km“ lenktynių spaudos konferencija

Į laurus taikosi per 10 komandų

Vertinant komandų kovinę parengtį, atsivežamą techniką ir lenktynininkus, mažiausiai dešimčiai komandų galima būtų prognozuoti nugalėtojų laurus.

„Tačiau šiandien įspėti, kuri po lenktynių kops ant nugalėtojų pakylos aukščiausiojo laiptelio – misija neįmanoma“, – tvirtino D.Jonušis.

Tai gali būti ir vieni pajėgiausiųjų ilgų nuotolių lenktynių meistrų – „Qvick Motors Team“ ekipa, kurioje Lietuvos automobilių sporto mėgėjams gerai žinomi lenktynininkai Erikas Qvickas, Tomas Van Rompuy ir Dirkas Van Rompuy, vairuojantys „MARC Cars BMW M2 V8“ automobilį.

Svarbu, jog visi jie jau yra dalyvavę nuo 2000-ųjų be pertraukų Palangoje rengiamose maratoninėse lenktynėse ir gerai žino ne tik jų trasą bei jos ypatybes, bet ir puikiai vertina renginio organizaciją ir supratingus, automobilių sportą mėgstančius žiūrovus.

O kodėl gi į tą pačią poziciją negalėtų taikytis jei ne abi, tai nors viena iš „Skubos“ komandų – „Skuba Dream“ arba „Skuba Racing Team“? Juk pirmosios gretose – tituluočiausias, šešis kartus 1000 km lenktynes laimėjęs Jonas Gelžinis, jo brolis Ignas ir Egidijus Valeiša su „Porsche 911 GT3 Cup 997“, o „Skuba Racing Team“ – patyrę Karolis Šikšnelis, Džiugas Tovilavičius ir Marius Slaboševičius, vairuosiantys „BMW M3 V8 BigDaddy“.

„ENEOS 1006 km“ lenktynių spaudos konferencija
„ENEOS 1006 km“ lenktynių spaudos konferencija

Ko, jei ne pergalės į Palangą su Belgijos vėliava atvyksta „JR Motorsport“ lenktynininkai Wardas Sluysas, Danielis Colembie ir Basas Schoutenas, vadovaujami Joosto Ursemo? Jų kovinis ginklas „BMW GTR E46“ irgi nereikalauja papildomų komentarų.

O argi ne tokias pat viltis puoselėja specialiai suburta tarptautinė Lietuvos, Belgijos ir Filipinų lenktynininkų komanda, kurios sudėtyje pergalės skonį Palangoje jau pažįstantys Nemunas Dagilis ir belgas Steve‘as Vanbellingenas bei ekipoje debiutuojantis Ate‘as de Jongas, kurio garbei lenktynių miestelyje pirmąsyk plevėsuos ir Filipinų vėliava.

Ši tarptautinė komanda į Palangą atsiveža naujausios kartos „Porsche 911 GT3 Cup (991)“ automobilį, kurio ratus suka itin galingas 4,0 litro darbinio tūrio variklis.

„Negaliu, o ir neturiu tikslo čia suminėti visų keturių dešimčių komandų stipriųjų ar patraukliųjų pusių, – sakė D.Jonušis. – Žiūrovus, atvyksiančius į Palangą, imponuoja ne tik arklių kaimenės po variklio dangčiu, bet ir kitos renginio sudedamosios dalys.“

Dar atkaklesnė kova virs klasėse, kur gerokai daugiau pretendentų puoselėja viltis po varžybų kopti ant nugalėtojų pakylos.

„ENEOS 1006 km“ lenktynių spaudos konferencija
„ENEOS 1006 km“ lenktynių spaudos konferencija

Visi su vienodomis padangomis

Viena patrauklesnių šiemetinių naujovių maratoninėse Palangos ir 1000 km lenktynėse „auto24Ring“ trasoje Pernu, kurias rengia irgi „Promo events“, bus privalomos vienodos „Hankook“ padangos, kurias tiesiogiai tieks jų gamintojai.

Pasak lenktynių organizatorių, tai ne tik dar labiau suvienodins sportininkų galimybes, bet ir leis komandoms sutaupyti lėšų.

Kartu ir Danijos čempionato etapas

Garsas apie kasmet vis patrauklesnes automobilių lenktynes Palangoje paskatino ir Danijos automobilių žiedinių lenktynių čempionato rengėjus kartu su „Promo events“ lenktynėmis Palangoje šiemet surengti ir Danijos čempionato etapo varžybas, kuriose visi dalyviai varžosi su identiškais, lengvais ir labai greitais „Aquila Synergy“ bolidais.

Tai visiška naujiena žiūrovams. Tačiau nebus atsisakyta ir tradicinių renginių, kuriuos jau pamėgo žiūrovai ir kurie dar labiau praturtino „ENEOS 1006 km lenktynių“ programą. Tai tradicinis dalyvių paradas kurorto širdyje – Vytauto gatvėje, tradicinės, renginį atidarančios „Dynamit Super Sprint“ lenktynės, pamėgtas „Hankook Juta“ slalomas, „Gera dovana driftas“, daugybę žiūrovų sutraukiančios drag‘o ir kitos varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius