Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ernesto Staponkaus automobilis sulopytas mūšiui Ispanijoje

Šį savaitgalį Ispanijoje, Barcelonos „Formulės 1“ lenktynių trasoje vyks penktasis, priešpaskutinis Europos ralio-kroso čempionato etapas, kuriame dalyvaus ir lietuvis Ernestas Staponkus, atstovaujantis lietuvišką komandą „ES Motorsport“.
„ES Motorsport“ komanda Ispanijoje
„ES Motorsport“ komanda Ispanijoje

Po itin nesėkmingo etapo Prancūzijoje, Ernestas iš šeštos pozicijos nukrito į aštuntą bendroje įskaitoje, tačiau optimizmo nepraranda. Komanda negrįžo į Lietuvą, nes tarp etapų Prancūzijoje ir Ispanijoje buvo vos poros savaičių pertrauka.

Komandos nuotr./Ernestas Staponkus
Komandos nuotr./Ernestas Staponkus

„Iš tikrųjų net mažiau, vos dešimt dienų, nes Prancūzijoje lenktynės baigėsi sekmadienio vakarą, o Barselonoje mes turim būti jau šiandien,“ – pasakoja Ernestas Staponkus.

Komandai teko sunki užduotis – išvykoje susitvarkyti savo kovinį automobilį, Prancūzijoje gan smarkiai apgadintą. Tačiau „ES Motorsport“ inžinieriai, padedami kolegų iš Čekijos, „sulopė“ automobilį ir dabar jis atrodo kaip naujas. Komandos vadovai priėmė sprendimą važiuoti į Barseloną ir ten per keletą dienų iki lenktynių tinkamai paruošti Ernesto „Volkswagen Polo Super 1600“ automobilį varžyboms.

Ispanijoje patarimais padėjo ir ten turintis savo komandą kitas lietuvis – Dalius Steponavičius. Pagal jo rekomendacijas jau paruoštą automobilį „ES Motorsport“ komandos mechanikai galutinai sureguliavo kitoje žinomoje sportinių automobilių ruošimo ir priežiūros kompanijoje „Totcarsport“.

„Mums verkiant reikėjo itin tikslaus lazerinio automobilio važiuoklės reguliavimo stendo. Po automobilio remonto ir pakabos sutvarkymo turime itin tiksliai sureguliuoti mūsų kovinio bolido pakabą. Dėl to ir kreipėmės pagalbos į ispanus,“ – sako E. Staponkus.

Penktadienio popietę „ES Motorsport“ jau ruošėsi techninei ir administracinei komisijai, įsikūrė trasoje ir tikisi, kad galų gale nesėkmės nuo jų nusisuks.

Iki Europos čempionato pabaigos liko vos du etapai – po Ispanijos, paskutinysis čempionato etapas vyks Vokietijoje spalio viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius