Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ernesto Staponkaus gimtadienis – su pasaulio ralio kroso žvaigždėmis Vokietijoje

Iš Vokietijoje įvykusių Europos ralio kroso čempionato finalų į Lietuvą Ernestas Staponkus grįžo pasikeitęs – paseno dar vieneriais metais. 38-ąjį gimtadienį sportininkas atšventė „Estering“ trasoje ir progos pasveikinti kolegą neatsisakė ir pasaulinės automobilių sporto žvaigždės kaip Tanneris Faustas ar Petteris Solbergas.

„Ar jaučiuosi pasenęs? Tikrai ne“, – šypsosi sportininkas. „Mano sporto disciplina tai ne kartingai ar formulės lenktynės, kuriose šansų turi tik jaunuoliai.

Ralio krose, kaip ir kitose palaida danga važiuojančiose šakose didesnę dalį rezultato sudaro patirtis, gebėjimas įvertinti ir prisitaikyti prie su kiekvienu ratu kintančios trasos, tad didesnė dalis čia važiuojančių, kaip ir tarkim Dakare, žilų plaukų vienetais nebeskaičiuoja, tačiau tai nereiškia, jog mes neturime pakankamai parako – vairuojame vienus iš greičiausių bolidų, kuriuos suvaldyti reikia susikaupimo ir disciplinos, nes po dešiniu pedalu „velnių“ ir taip netrūksta ir tik juos prilaikant ir įkinkant, galima tikėtis rezultato“, – dalinasi Ernestas.

Savaitgalį vykusiose varžybose lietuvis pabaigė šių metų sezoną ir jau ruošia planus kitų metų startams. Kviečiame pasižvalgyti po varžybų dalyvių parką, bei susipažinti su Ernesto Staponkaus kolegomis starte.

VIDEO: Ernesto Staponkaus pasirodymas finaliniame Europos ralio kroso čempionato etape Vokietijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius