Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos autokroso čempionato starte – Pauliaus Pleskovo triumfas ir į Vilkyčius nukreiptos mintys

Savaitgalį lenktynėmis Latvijoje, Bauskės trasoje „Mūsa Raceland“, prasidėjo šiųmetinis Europos autokroso čempionatas. Svilinant 30 laipsnių kaitrai galingiausioje kėbulinių automobilių klasėje „Touring AX“ pergalę išplėšė klaipėdietis Paulius Pleskovas, rašoma pranešime spaudai.
Paulius Pleskovas
Paulius Pleskovas / Komandos nuotr.

„Praėjusiais metais dėl pandemijos buvo atšauktos beveik visos lenktynėse, kuriose planavome startuoti. Prie kovinio automobilio vairo sėdėjau vos porą kartų, todėl į Latviją iškeliavom tik norėjom numalšinti varžybų alkį ir surengti gerą treniruotę. Jokių didelių ambicijų prieš startą nepuoselėjome, todėl toks rezultatas tapo maloniu siurprizu“, – po finišo atviravo TSK „Baltijos autosportas“ pilotas P. Pleskovas.

Finaliniame važiavime klaipėdietis aplenkė latvį Edijs Ošs su „Mitsubishi Lancer EVO“ ir varžovą iš Estijos Andri Oun, vairavusį „Ford Fiesta“. Iš viso „Touring AX“ klasėje buvo užsiregistravę 15 dalyvių, tačiau po kvalifikacinių važiavimų ir pusfinalių iš sąrašas sutrumpėjo daugiau nei per pusę.

Latvijoje P. Pleskovas startavo senuoju savadarbiu „Ford Focus“, kuris pastaraisiais metais buvo adaptuotas ralio kroso trasoms. Kadangi komandos prioritetu ir toliau išlieka Europos ralio kroso čempionatas, prieš žygį į Bauskę klaipėdiečiai viso labo pakeitė pakabos nustatymus ir visą dėmesį skyrė varžybų taktikos sprendimų šlifavimui.

„Reikia pripažinti, kad Europos autokroso čempionate „Touring AX“ klasė pastaraisiais metais gerokai nukraujavo – daug sportininkų perėjo į ralio kroso discipliną, todėl dalyvių skaičius sumažėjo. Dėl aptirpusios konkurencijos FIA netgi nutarė sezono pabaigoje neskelbti „Touring AX“ čempionų, o tik šios klasės taurės laimėtoją. Dėl jos bus kovojama tik keturiuose etapuose. Artimiausias jų vyks jau kitą savaitgalį Vilkyčių ASK trasoje, kur mūsų komanda taip pat bus. Tačiau kiti du etapai Čekijoje ir Italijoje sutampa su „Euro RX“ kalendoriuje numatytomis varžybomis Švedijoje ir Prancūzijoje, todėl mes dėl FIA autokroso taurės nesivaržysime“, – kortas atskleidė P. Pleskovas.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Beje, „Euro RX“ kovos šiais metais žada būti itin įdomios. Pasikeitė ligšiolinis čempionato organizatorius – teisė rengti „Euro RX“ lenktynių seriją gavo ta pati komanda, kuri rūpinasi Pasaulio ralio čempionato (WRC) reikalais. Nemažai sportininkų įsigijo gamyklinių FIA „World RX“ ralio kroso čempionate startuojančių „RX Supercars“ klasės bolidų, kurie savo charakteristikomis pranoksta daugelį superautomobilių.

Antrasis Europos automobilių kroso čempionato etapas įvyks jau artėjantį savaitgalį Lietuvoje. Dalyviai liepos 3-4 dienomis kovos Vilkyčių autokroso trasoje.

Varžybų organizatoriai primena, kad bilietų prekyba vyksta internetu platformoje „Bilietai.lt“. Bilietus įsigyti bus galima ir renginio dienomis Vilkyčiuose, tačiau jie jau bus brangesni, todėl tiems, kurie į renginį ketina atvykti su visa šeima ar dideliu būriu draugų, rekomenduojama bilietais pasirūpinti iš anksto ir sutaupyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius