Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos autokroso lenktynininkai galanda ginklus prieš kovą su lietuviais Vilkyčiuose

Liko lygiai vienas mėnesis iki didžiausio šių metų automobilių kroso renginio Lietuvoje – Europos autokroso čempionato etapo. Jau yra pasirašyta lenktynių trišalė sutartis ir patvirtinti papildomi nuostatai. Šios grandiozinės varžybos įvyks Vilkyčių autosporto komplekse birželio 2-4 dienomis.
„Škoda Fabia“
„Škoda Fabia“ / Komandos nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Varžybos prie starto linijos sukvies greičiausius Lietuvos ir užsienio šalių sportininkus. Nors dalyvių sąrašai Lietuvos etapui dar nepaskelbti, tačiau jau dabar sportininkai garsiai kalba apie pasiruošimą sezonui ir šių metų ambicijas.

Kad pasiruošimas vyksta itin aktyviai jau girdėjome iš Lietuvos sportininkų Tomo Zavarskio ir Tautvydo Urbos, lenktyniaujančių bagiais. O kaip ruošiasi užsienio sportininkai, kurie pernai jau išbandė Vilkyčių trasą?

Komandos nuotr./„Škoda Fabia“
Komandos nuotr./„Škoda Fabia“

Štai olandas Adriaanas Boele teigia, kad prieš naująjį sezoną jo automobilis yra kardinaliai atnaujinamas. „TouringAutocross“ klasės bolidui „Škoda Fabia“ keičiamos visos detalės, netgi variklis ir pavarų dėžė.

Automobilį išbandysime Olandijoje, pirmame mūsų čempionato etape.

Anot sportininko, iki pirmojo etapo Vokietijoje planuojamama sudalyvauti ir vieneriose varžybose, o tuomet pilotas sieks sezoną pradėti įskaitiniais čempionato taškais. Iškart po etapo Vokietijoje, Seelow strasoje, dalyviai turės per kelias dienas atsidurti Vilkyčiuose, kur bus surengtas antrasis čempionato etapas.

„Kol kas maksimaliai dirbame garaže, nes laiko liko nebedaug, o darbų dar nemažai. Šiemet dedame visiškai naują variklį ir pavarų dėžę, todėl tikiuosi, kad tai pridės mums greičio. Automobilį išbandysime Olandijoje, pirmame mūsų čempionato etape.

Toliau laukia visi Europos čempionato etapai. Žinoma, ir Lietuvoje. Vilkyčių trasa labai specifinė. Ji yra pakankamai greitai, ypač ilga yra starto tiesioji iki posūkio trasos gale. Čia pranašumą turi ne tik galia, bet ir šalti nervai“, – pasakojo A.Boele, pasidalinęs automobilio konstravimo proceso nuotraukomis.

Komandos nuotr./„Škoda Fabia“
Komandos nuotr./„Škoda Fabia“

Pasak A.Boele, Vilkyčiuose svečiams iš užsienio tikrai lengva nebus. Jam pritarė ir galingiausioje „Superbuggy“ įskaitoje lenktyniaujantis ir taip pat Vilkyčiuose pasirodysiantis ir kitas olandas Mike Bertelen.

Lietuvos sportininkai Vilkyčių trasą žino labai gerai.

„Lietuvos sportininkai Vilkyčių trasą žino labai gerai. Jiems tai tarsi namų trasa. Vietos lenktynininkai visada šiuo klausimu turi pranašumą, nes gerai pažįsta tiek trasos gruntą, tiek posūkius.

O mūsų pasiruošimas vyksta sklandžiai. Nepalikome visko paskutinėms savaitėms, todėl esame ramūs ir laukiame sezono pradžios.

Laukiu etapo Lietuvoje. Trasa ir serviso zona yra labai gražioje vietoje. Aplink miškai. Tikrai jauki trasa“, – pasakojo Mike Bertelen.

Bilietai į Europos autokroso čempionato varžybas Vilkyčiuose jau pardavinėjami „Bilietai.lt“ kasose ir internete.

Pirmąją varžybų dieną bilietų kaina sieks 10-15 eurų. Sekmadienį, kuomet vyks finalai, jie kainuos 15-20 eurų. Perkant bilietus iškart abiem dienoms – taikoma nuolaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius