Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos kartingo čempionate startuoja ir Lietuvos lenktynininkas

Šį savaitgalį, balandžio 21-ą dieną, Prancūzijos Angerville trasoje netoli Paryžiaus vyks CIK-FIA Europos kartingo čempionato 1-ojo etapo lenktynės. Europos čempionate dalyvaus ir mūsų šalies sportininkas – praėjusių metų Lietuvos čempionas Kajus Šikšnelis.
Kajus Šikšnelis ir Simas Juodviršis
Kajus Šikšnelis ir Simas Juodviršis / Komandos nuotr.

Kajaus Šikšnelio atstovai pasirašė sutartį su švedų komanda „Ward racing“. Tai Europos ir pasaulio čempionai, tad tokia komandos patirtis bus rimta paspirtimi siekiant geriausių rezultatų Europos čempionate.

Komandos nuotr./Kajus Šikšnelis
Komandos nuotr./Kajus Šikšnelis

Be Europos kartingo čempionato varžybų K. Šikšnelis šiais metais dalyvaus „CIK-FIA Karting Academy Trophy“ ir „WSK Super master series“ varžybose, o gimtinėje kovos „BMW Lietuvos kartingo čempionate“. Sportininkui orientuotis į aukščiausius pasiekimus padeda ir tai, kad šiuo metu Kajus dirba su viena ryškiausių Lietuvos kartingo žvaigždžių – Europos KZ2 klasės čempionu Simu Juodviršiu.

„Kajus yra be galo atkaklus, disciplinuotas, o ir noro dalyvauti ir žinoma, laimėti, jam netrūksta. Treniruočių metu visa tai matau ir tai labai pagirtina. Kajus yra perspektyvus ir rimtas konkurentas kitiems”, – sako Simas Juodviršis.

Komandos nuotr./Kajus Šikšnelis
Komandos nuotr./Kajus Šikšnelis

FIA Pasaulio kartingo čempionate skirtingų amžiaus grupių lenktynininkai varžosi su „OK“ ir „OK-Junior“ klasių technika. Šį tą čia ir pasako pats „OK“ ir OK Junior“ klasių pavadinimas. „OK“ – tai Original karting (autentiškas, tikras kartingas – vert.) santrumpa. Tai greita, technologiška technika, tačiau joje galima pastebėti nemažai grįžimo prie ištakų ženklų. Europos čempionato lenktynėse Kajus Šikšnelis sės prie „OK-Junior“ klasės karto vairo.

Komandos nuotr./Kajus Šikšnelis
Komandos nuotr./Kajus Šikšnelis

CIK-FIA Europos kartingo čempionato lenktynėse Prancūzijoje mūsų sportininko laukia rimta konkurencija. Kiekvienoje klasėje, „OK“ ir „OK-Junior“, Angerville trasoje varžysis po 99-is lenktynininkus. Ir visi jie – su didele patirtimi ir aukštomis ambicijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius