Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos ralio čempionato etapai Liepojos regione vyks dar mažiausiai trejus metus

Spalio 16 dieną Liepojos ralio ir Europos ralio čempionato (ERC) organizatoriai pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Joje pažymima, kad trejus metus, pradedant 2014-aisiais, vienas ERC etapas vyks Latvijoje, Liepojos regione.
Craigas Breenas
Craigas Breenas / Aigarso Tīdmanio (Go4speed.lv) nuotr.

Latvija prie ERC organizatorių pirmą kartą prisijungė 2013 metais. Vasario mėnesį buvo surengtas antrasis 2013-ųjų sezono ERC etapas Liepojos-Ventspilio regionuose, o dabar latviai vienus stipriausių ralistų pasaulyje išvys tris metus iš eilės. 2014 metų etapo data numatyta sausio 31-vasario 2 d. Kaip ir praėjusiais metais, ERC etapas Latvijoje vyks savaitę po „Winter Rally“ Utenoje.

„Džiaugiamės šiuo susitarimu. Kai Liepojos ralio organizatorius Raimondas Stokšas kreipėsi į mus su noru prisijungti prie ERC, jis kalbėjo apie galimybę suorganizuoti ralį pavasarį ar vasarą. Mes paprašėme padaryti ralį žiemą ir nepasigailėjome. Per kelis mėnesius jis sugebėjo gauti dviejų miestų palaikymą ir susirasti rėmėjų“, – paskelbus apie sutarties pasirašymą, kalbėjo „Eurosport Events“ motosporto direktorius Francois Ribeiro.

Po sėkmingo pirmojo ralio R.Strokšas pasiekė susitarimus su pagrindiniais rėmėjais dar trejiems metams ir nedelsdamas kreipėsi į ERC organizatorius. „Tikiu, kad trejus metus iš eilės vyksiantis Europos ralio čempionato etapas pakels bendrą Baltijos valstybių ralistų lygį. Kiekvienais metais vykstančias tarptautines varžybas į savo kalendorius įsitraukti galės tiek vietiniai gerbėjai, tiek žiūrovai iš kitų Europos valstybių“, – džiūgavo R.Strokšas.

2014 metų ERC sezone numatyti 12 etapų, kurie padalinti į dvi dalis po šešis. Bendras sezono rezultatas bus sumuojamas iš sportininkų pasirodymų aštuoniuose etapuose: geriausių keturių pirmoje ir antroje dalyje.

Liepojos ERC etapą sudarys 236 km greičio ruožų. Tai bus ne tik antras ERC etapas, bet ir pirmi du Latvijos ralio čempionato etapai. Keturi greičio ruožai penktadienį ir penki šeštadienį sudarys pirmą Latvijos čempionato etapą, penkiuose sekmadienio greičio ruožuose paaiškės antro Latvijos ralio čempionato etapo nugalėtojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius