Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos ralio čempionato etapas Liepojoje dėl nepalankių orų atidėtas neribotam laikui

Dėl ekstremalių oro sąlygų raliui – lietaus ir teigiamos temperatūros visoje Latvijoje, nuspręsta nerengti pirmąjį vasario savaitgalį turėjusio įvykti Europos ralio čempionato etapo. Organizatoriai savo sprendimą motyvuoja tuo, jog esant tokioms sąlygoms kokybiškos ir saugios varžybos yra neįmanomos. Ralio rengėjai praneša, kad renginys vyks vėliau šiais metais, tačiau apie konkrečią datą kol kas nekalbama.
„Rally Liepaja“
„Rally Liepaja“ / Organizatorių nuotr.

„Ralis susideda iš daug aspektų, kurie kartu lemia varžybų saugumą. Svarbiausias dalykas yra dalyvių ir žiūrovų saugumas. Tokiomis sąlygomis, kai keliai yra šlapi ir minkšti, greičio ruožo dangą sunaikintų jau pirmi keli automobiliai. Ir jei tuomet trasoje įvyktų incidentas, medikai turėtų sunkumų važiuoti greičio ruožu iki įvykio vietos.

Nemanau, kad kelių savininkai leistų šitaip gadinti dangą.

Pasigirdo kalbų, kad varžybas būtų įmanoma organizuoti tuo atveju, jei sportininkams būtų leista vietoje sportinių dygliuotų padangų naudoti žvyrines. Tačiau tai draudžia ne tik FIA reglamentas, bet dėl to nukentėtų ir pačių dalyvių saugumas. Tokioms sąlygomis paprasta žvyrinė padanga turi labai mažai sukibimo.

Taip pat negalime užmiršti to, kad ralis vyksta bendro naudojimo keliais, kurie Liepojos ir Kuldigos regionuose įprastai yra naudojami kasdien. Nemanau, kad kelių savininkai leistų šitaip gadinti dangą“, – kalbėjo Latvijos automobilių sporto federacijos ralio komiteto vadovas ir vyriausiasis trasos komisaras Janis Krastinš.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Rally Liepaja 2015“ dešimtas greičio ruožas
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Rally Liepaja 2015“ dešimtas greičio ruožas

Tačiau organizatoriai visiškai atsisakyti etapo neketina ir turi planų jį vykdyti kiek vėliau. Tiesa, konkreti data dar nėra nustatyta.

„Visiems dalyviams, žiūrovams, rėmėjams ir draugams norime pasakyti, kad šį sprendimą turėjome priimti per labai trumpą laiką, kadangi dar praėjusią savaitę Latvija buvo nuklota sniegu. Mes atlikome visą pasiruošimą raliui, buvome pasiruošę priimti visas Europos ralio čempionato komandas, žiūrovus, tačiau niekaip negalime daryti įtakos orams.

Darydami šį sunkų sprendimą mes dirbame kartu su FIA ir diskutuojame apie varžybų perkėlimą į kitą datą. Tikiuosi, kad mums pavyks surasti greičio ruožus su tinkamu pagrindu ir jau netrukus galėsime paskelbti apie naują ralio datą“, – sakė „Rally Liepaja“ organizatorius Raimonds Strokšs.

Primename, kad dėl atšilimo buvo atšauktas jau šiandien turėjęs vykti pirmasis Lietuvos ralio čempionato etapas „Halls Winter Rally“ bei miniralio „Madona“ varžybos Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius