Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjunga stebi situaciją „Formulėje-1“

Užsienio žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad Europos Sąjunga (ES) susidomėjo „Formulės-1“ veiklos sistema bei tuo, kaip čempionate yra priimami svarbūs sprendimai.
F-1 lenktynės Australijoje
F-1 lenktynės Australijoje / „Scanpix“ nuotr.

Dar visai neseniai buvo paskelbta, kad mažosios F-1 komandos – „Marussia“, „Caterham“, „Force India“ ir „Sauber“ – laišku kreipėsi į Tarptautinę automobilių federaciją (FIA) išreikšdamos savo nepasitenkinimą naujai sukurtos Strategijos grupės veikla.

Pastaroji grupė yra sudaryta iš penkių didžiausių čempionato komandų. Į jų gretas dėl istorinių priežasčių yra pakviesta ir „Williams“ ekipa. Tarp Strategijos grupės narių taip pat yra FIA atstovai bei F-1 komercijos teisių valdytojas Bernie Ecclestone‘as.

Minėtosios šešios komandos pasisakė prieš biudžeto lubų įvedimą į F-1 nuo 2015 m. Tai supykdė mažasias ekipas, kurios jau kuris laikas dėl stipriai padidėjusių išlaidų išgyvena itin sunkų laikotarpį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bernie Ecclestone'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bernie Ecclestone'as

„Force India“ komandos vadovo pavaduotojas Bobas Fernley‘us išreiškė nepasitenkinimą dėl to, kaip pagal naująją sistemą yra paskirstomi F-1 prizinio fondo pinigai.

„Dabar turime tokią situaciją, kai dar labiau praturtiname penkias komandas, o kitas šešias nuskriaudžiame“, – sakė „Force India“ specialistas.

Mažųjų ekipų išsiųstame laiške federacijai taip pat išreikštas nerimas dėl Strategijos grupės veiklos, kuri galimai nusižengia Europos Sąjungos konkurencijos įstatymams.
Britų laikraštyje „The Times“ rašoma, kad ES atstovai, konkurencijos tarnybos įgalioti asmenys, atidžiai stebi situaciją „Formulėje-1“.

„Scanpix“ nuotr./F-1 lenktynės Bahreine
„Scanpix“ nuotr./F-1 lenktynės Bahreine

„Europos Sąjungos pradėtas tyrimas sukeltų rimtų neramumų F-1, potencialiai nutraukdamas daug sutarčių bei sugriaudamas bet kokius planus pradėti pardavinėti čempionato akcijas Singapūro akcijų biržoje“, – rašoma britų leidinyje.

Laikraštyje taip pat skelbiama, kad du aukštas pareigas užimantys F-1 žmonės jau buvo apklausti Europos Sąjungos atstovų.

„The Times“ teigia, kad ES stebi ne tik F-1 valdžios, bet ir FIA veiklą, kuri pagal visus įstatymus negali kištis kuomet yra sprendžiami čempionato komerciniai klausimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius