Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos žvaigždės Vilkyčiuose pinigų neskaičiuoja: prancūzui atgabentas naujas bagis, italai už dalis moka tūkstančius

Penktadienį Vilkyčiuose esančiame automobilių sporto komplekse jau įsikūrė dauguma Europos autokroso čempionato dalyvių. Lenktynės čia prasidės jau už pusės paros, tad dalyvių parke vyrauja rimtis ir susikaupimas. Tiesa, kai kurios komandos dar turėjo išspręsti keletą techninių problemų.
Penktadienio akimirkos
Penktadienio akimirkos / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Penktadienį Europos autokroso čempionato dalyvių laukė tik du formalumai – administracinė ir techninė komisijos. Visą dieną tam turėję sportininkai ramiai užpildė startui reikalingus dokumentus, o vėliau pristatė savo bolidus ir bagius techniniams komisarams. Pasak varžybų organizatoriaus, ASK „Vilkyčiai“ vadovo Kazimiero Gudžiūno, viskas vyksta ramiai ir pagal planą.

„Kai pirmą kartą rengėme Europos autokroso čempionato etapą, kiekvieną dieną būdavo šiek tiek sąmyšio. Dabar viskas vyksta labai ramiai, be streso ir pagal planą. Į administracinę komisiją atvyko praktiškai visi dalyviai, kurie ir planavo. Techninė komisija taip pat praėjo sklandžiai. Visi dalyviai galės startuoti ir žiūrovams pademonstruoti savo bei technikos sugebėjimus. Laukia nuostabus savaitgalis. Orą taip pat praneša gerą, todėl kviečiu apsilankyti šioje autokroso šventėje. Tai didžiausios varžybos Lietuvoje, Europos čempionato etapas. Nuodėmė būtų praleisti tokio garso renginį, kai jis vyksta namuose“, – sakė Kazimieras Gudžiūnas.

Organizatorių nuotr./Penktadienio akimirkos
Organizatorių nuotr./Penktadienio akimirkos

Iš viso šiose varžybose, klasėse „Junior Buggy“, „Buggy 1600“, „Super Buggy“, „Touring Autocross“ bei Nacionalinėje įskaitoje startuos apie 90 sportininkų. Daugumą jų – itin pajėgus bei greiti lenktynininkai, kurių technika yra paties aukščiausio kalibro.

Apie Europos čempionato dalyvių techninės bazės lygį byloja ir tai, kad užsienio sportininkai be jokių didesnių problemų leidžia sau mokėti tūkstančius eurų už reikiamas dalis ar net susiorganizuoja atsarginio bagio pristatymą į varžybų vietą.

VIDEO: Europos autokroso čempionatas Vilkyčiuose. Administracinė ir techninė komisijos

„Šis sportas yra aukščiausio lygio. Užtenka pažiūrėti į užsienio sportininkų biudžetus. Techninės bazės – įspūdingos. Atsarginių dalių tiek, kad galima dar po du bagius surinkti. Štai Italijos atstovams pritrūko kažkokios dalies, kurios jie neturėjo, bet rado Latvijoje. Be jokio galvos skausmo komandos atstovas iš kišenės išsitraukė gal penkis tūkstančius eurų ir ėmė organizuoti dalies pristatymą į Vilkyčius.

Dar vienas atvejis – prancūzas Florentas Tafanis. Jis Latvijoje savo bagį sudaužė taip, kad šis net užsidegė, iškrito variklis, linko rėmas. Tačiau nenorėdamas prarasti taškų ir praleisti etapo Lietuvoje, jis susiorganizavo kitą bagį, kuris jam buvo pristatytas tiesiai į Vilkyčius. Tai sportas, kuris reikalauja ne tik beprotiškos vairuotojo drąsos ir įgūdžių, bet ir neišsemiamų finansinių išteklių“, – kalbėjo LASF Kroso komiteto narys ir šių varžybų teisėjas Egidijus Česnelis.

Organizatorių nuotr./Penktadienio akimirkos
Organizatorių nuotr./Penktadienio akimirkos

Birželio 9-oji, šeštadienis bus ta diena, kai jau prasidės veiksmas trasoje. Tądien iki 9.45 val. taip pat bus vykdoma administracinė ir techninė komisija, o jau 10.40 val. į trasą treniruotėms pajudės pirmieji dalyviai. Kiekvienas jų turės galimybę apvažiuoti po du ratus.

12 val. bus surengta pirmoji kvalifikacija. Joje taip pat startuos visi sportininkai. 13.45 val. įvyks dalyvių susirinkimas, o po jo pilotai vėl sės į savo techniką ir 14.30 val. dar kartą pasirodys kvalifikaciniame važiavime. Šeštadienį vainikuos 15.30 val. įvyksiantis pirmasis įskaitinis važiavimas, kuris turės itin daug reikšmės sekmadienio lenktynėms.

Organizatorių nuotr./Penktadienio akimirkos
Organizatorių nuotr./Penktadienio akimirkos

Birželio 10-ą dieną, sekmadienį veiksmas prasidės 11-ą valandą, kai bus surengta oficiali atidarymo ceremonija. Po šios iškilmingos renginio dalies, 11.40 val. įvyks antrasis įskaitinis važiavimas, po kurio per ilgąją pertrauką visiems žiūrovams bus atverti serviso zonos vartai. Tai bus išskirtinė galimybė žiūrovams patekti į dalyvių parką, iš arti stebėti, kaip lemiamiems važiavimams komandų mechanikai ruošia techniką, pabendrauti ar nusifotografuoti su greičiausiais Europos autokroso lenktynininkais.

15.30 val. įvyks pusfinaliai ir netrukus po jų – kvapą gniaužiantys ir visą šio sporto grožį atskleisiantys finalai. Galiausiai 19 val. bus surengta iškilminga apdovanojimų ceremonija. Jos metu paaiškės, kas šiemet iš Vilkyčių išsiveš garbę, taures ir svarbius sezono taškus.

Organizatorių nuotr./Penktadienio akimirkos
Organizatorių nuotr./Penktadienio akimirkos

Bilietai į varžybas skirstomi pagal dienas ir sektorius. Stovimi bilietai birželio 9-ai dienai, kurios metu vyks du kvalifikaciniai ir vienas įskaitinis važiavimas, kainuos 10 eurų. Birželio 10-ą dieną norintys stebėti du įskaitinius važiavimus, pusfinalį ir finalus, turės įsigyti bilietą, kurio kaina 15 eurų. Tačiau organizatoriai siūlo sutaupyti – pirkti dviejų dienų bilietą už 20 eurų ir stebėti visus, dviejų dienų važiavimus.

Norintiems matyti dar daugiau ir laiką leisti dar komfortiškiau, gali įsigyti bilietą į specialiai įrengtą tribūną. Iš jos matoma visa trasa. Į šią tribūną bilietai birželio 9-ai dienai kainuos 15 eurų, birželio 10-ai – 20 eurų. Abiejų dienų bilietas į tribūną kainuos 30 eurų.

Varžybų organizatoriai praneša, kad viso renginio metu veiks prekyba maistu ir gėrimais, tad žiūrovams teliks tik mėgautis išskirtinio grožio vaizdais, kuriuos kurs greičiausi Europoje autokroso lenktynininkai.

Renginys draugiškas ir šeimoms su mažais vaikais. Kol tėveliai mėgausis automobilių sportu, mažieji lankytojai galės laiką leisti vaikų atrakcionų parke. Taip pat vyks ir loterijos, bus galima įsigyti automobilių sporto klubo „Vilkyčiai“ atributiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius