Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 13 /17:16

F-1 Abu Dabio GP: starte į priekį išsiveržęs Lewisas Hamiltonas iškovojo trečiąją pergalę sezone

Priešpaskutinis šiais metais „Formulės-1“ etapas Abu Dabyje prasidėjo šių metų čempiono Sebastiano Vettelio nesėkme – startavęs iš „pole“ pozicijos, jis jau po pirmųjų posūkių apsisuko dėl prakirstos padangos ir iškart nukrito į paskutinę poziciją.
Lewisas Hamiltonas, „McLaren“
Lewisas Hamiltonas, „McLaren“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po pirmojo rato vargais negalais parsiradęs į techninio aptarnavimo zoną, S.Vettelis lenktynių tęsti nebegali – pažeista jo bolido stabdžių sistema, dėl ko ir prakiuro padanga. Bolido sutvarkyti per trumpą laiką neįmanoma, tad „Red Bull“ gretose lieka vienintelis Markas Webberis.

Rikiuotės pradžioje didelių pasikeitimų nėra – pirmas Lewisas Hamiltonas, po jo – Fernando Alonso ir Jensonas Buttonas. M.Webberis – ketvirtas.

Atnaujinta po 10 ratų

Pirmas vietas užimantys lenktynininkai vietomis nesikeičia – pirmi keturi tie patys, penktas – Felipe Massa, po jo – „Mercedes“ atstovai Nico Rosbergas ir Michaelis Schumacheris.

Vienintelis ryškesnis pasikeitimas – Paulo di Restos pakilimas į devintąją vietą – jis aštuntame rate aplenkė Sebastianą Buemi.

Rubensas Barrichello taip pat stebina demonstruodamas gerą lenktynių tempą – startavęs iš paskutinės, 24 vietos, jis pakilo jau į 14-ąją.

Atnaujinta po 20 ratų

Pirmasis techninio aptarnavimo zonoje pasirodė F.Massa – pasikeitęs padangas, jis ženkliai pagerino savo rato įveikimo laikus. Kitame rate prie „Ferrari“ atstovo prie jo prisijungė ir kitas italų komandos atstovas F.Alonso ir abu „McLaren“ komandos nariai.

Neplanuotai net 9,5 sek. „boksuose“ užtrukęs M.Webberis ne tik neaplenkė J.Buttono, bet ir praleido į priekį F.Massą. Su „McLaren“ atstovu Webberis labai įnirtingai kovojo prieš sustojimą techninio aptarnavimo zonoje – vieną kartą tarp jų bolidų netgi įvyko nedidelis kontaktas.

Pirmasis trejetukas nekinta – L.Hamiltonas, F.Alonso ir J.Buttonas. Pirmasis po truputį didina persvarą nuo persekiotojų.

Atnaujinta po 30 ratų

L.Hamiltonas didina persvarą – ji šiuo metu siekia 5 sek. Tai – didžiausia brito persvara nuo antroje vietoje esančio F.Alonso šios dienos lenktynėse. L.Hamiltonas kiekviename rate maždaug po 0,5 sek. atitolsta nuo ispano, kurį po truputį vejasi trečioje vietoje esantis J.Buttonas.

Tuo tarpu M.Webberis vis artėja prie F.Massos – po truputį taisydamas klaidą techninio aptarnavimo zonoje, jis jau koviniu atstumu atsilieka nuo brazilo. Australas buvo netgi aplenkęs „Ferrari“ atstovą, bet jau kitame posūkyje F.Massa prarastą poziciją atsiėmė. Tačiau kova tarp šių lenktynininkų toli gražu dar nesibaigė.

Atnaujinta po 44 ratų

Pastoras Maldonado, Jamesas Alguersuari ir Bruno Senna gavo baudas už mėlynų vėliavų, parodančių, jog už jų važiuoja greitesnis lenktynininkas, norintis aplenkti juos ratu, nepaisymą.

M.Webberis sustojo techninio aptarnavimo zonoje ir vėl užsidėjo minkšto mišinio padangas. Tačiau pagal šių metų padangų naudojimo taisykles, bent kartą jis turės užsidėti ir vidutinio mišinio padangas, tad iki lenktynių pabaigos likus 15 ratų (viso – 55), jis turės sustoti dar kartą.

Techninio aptarnavimo zonoje apsilankė ir visi lyderiai, tačiau F.Alonso L.Hamiltono neaplenkė.

M.Webberis tuo tarpu po ne vieną ratą trukusio persekiojimo pagaliau aplenkė J.Buttoną ir pakilo į trečią vietą. Intrigos gali įnešti ir N.Rosbergas – jis šiuo metu važiuoja trečias ir jo laukia dar vienas sustojimas techninio aptarnavimo zonoje. Tačiau M.Webberis taip pat turės dar bent kartą sustoti, tad kova tarp jų bus įdomi.

Atnaujinta po lenktynių finišo

F.Massa pats palaidojo savo viltis finišuoti aukščiau M.Webberio – žinodamas, kad australas dar bent kartą turės sustoti techninio aptarnavimo zonoje, Felipe ilgą laiką nuo jo atsilikinėjo apie 20 sek., tačiau viename posūkyje slystelėjo jo automobilio galas ir jis išslydo už trasos ribų. Tai jam kainavo papildomas 7 sekundes, po kurių brazilas prarado galimybę užimti ketvirtą vietą.

Galutinė Abu Dabio GP lenktynininkų rikiuotė:

 

Abu Dabio GP - Lenktynės
  Pilotas Komanda Laikas
1 Lewisas Hamiltonas McLaren-Mercedes 1h 37:11.886
2 Fernando Alonso Ferrari + 8.457
3 Jensonas Buttonas McLaren-Mercedes + 25.881
4 Markas Webberis Red Bull-Renault + 35.784
5 Felipe Massa Ferrari + 50.578
6 Nico Rosbergas Mercedes + 52.317
7 Michaelis Schumacheris  Mercedes + 1:15.900
8 Adrianas Sutilas Force India-Mercedes + 1:17.100
9 Paulas di Resta Force India-Mercedes + 1:40.000
10   Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 ratas
11 Sergio Perezas Sauber-Ferrari + 1 ratas
12 Rubensas Barrichello Williams-Cosworth + 1 ratas
13 Vitalijus Petrovas Renault + 1 ratas
14 Pastoras Maldonado Williams-Cosworth + 1 ratas
15 Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1 ratas
16 Bruno Senna Renault + 1 ratas
17 Heikki Kovalainenas Lotus-Renault + 1 ratas
18   Jarno Trulli Lotus-Renault + 2 ratai
19   Timo Glockas Virgin-Cosworth + 2 ratai
20   Vitantonio Liuzzi HRT-Cosworth + 2 ratai
21   Danielis Ricciardo HRT-Cosworth DNF
22   Sebastienas Buemi Toro Rosso-Ferrari DNF
23   Jerome'as d'Ambrosio Virgin-Cosworth DNF
24   Sebastianas Vettelis Red Bull-Renault DNF

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius