Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 28 /23:19

F-1 etapas Meksikoje: M.Verstappenas laimėjo lenktynes, L.Hamiltonas – čempionatą

Sekmadienio vakarą Lietuvos laiku Meksikoje įvyko 19-asis šio sezono F-1 etapas. Lenktynininkai čia turėjo įveikti 71-ą ratą ir nuvažiuoti 305 kilometrų distanciją. Pergalę Meksikoje iškovojo visas lenktynes stabilų tempą demonstravęs Maxas Verstappenas.
Lewisas Hamiltonas Meksikos GP užsitikrino jau penktą F1 čempiono titulą
Lewisas Hamiltonas Meksikos GP užsitikrino jau penktą F1 čempiono titulą / „Scanpix“/AP nuotr.

Iš pirmosios pozicijos lenktynes pradėjo „Red Bull Racing“ ekipos pilotas Danielis Ricciardo. Jis šeštadienio vakarą vykusioje kvalifikacijoje, paskutiniu bandymu užfiksavo geriausią rato įveikimo laiką.

Antrą starto takelį užėmė lyderio komandos draugas Maxas Verstappenas. Trečioje pozicijoje startavo Lewisas Hamiltonas. Greta jo stojo ketvirto laiko autorius Sebastianas Vettelis iš „Ferrari“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

Jau pirmame rate susidūrė Estebanas Oconas, kuriam prieš nosį „duris uždarė“ Nico Hulkenbergas. Estebanui Oconui buvo pažeistas bolido priekinis sparnas, tačiau jis lenktynes tęsti galėjo.

Po starto į priekį šovė Maxas Verstappenas iš „Red Bull Racing“ ir pakilo į pirmąją vietą. Iš trečios pozicijos lenktynes pradėjęs Lewisas Hamiltonas sugebėjo iškart pakilti viena pozicija aukščiau, už savęs palikdamas „pole“ poziciją turėjusį Danielį Ricciardo. Už šios trijulės – atitinkamai Sebastianas Vettelis ir Valtteri Bottas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

Penktame rate iš varžybų dėl prieš tai įvykusio kontakto padarinių pasitraukė Fernando Alonso, kuris anksčiau pranešė, jog baigia savo karjerą F-1 lenktynėse.

Dvyliktame rate į techninio aptarnavimo zoną pasuko Lewisas Hamiltonas. Po padangų keitimo jis į rikiuotę grįžo penktoje vietoje. Dar po trijų ratų antrąją poziciją susigrąžino Maxas Verstappenas, kuris prieš tai atliko sustojimą padangoms keisti. Sugrįžęs į trasą jis aplenkė Kimi Raikkoneną.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

31-ame rate trasoje buvo paskelbta virtuali saugos automobilio fazė, kadangi viename iš posūkių sustojo Carlosas Sainzas. Lenktynininkas išlipo iš bolido ir paliko trasą. Panašu, kad „Renault“ pilotą pavedė technika.

Įpusėjus lenktynėms ketvirtoje vietoje kurį laiką važiavęs Sebastianas Vettelis atliko lenkimą ir už savęs paliko persekiotą Danielį Ricciardo. „Red Bull Racing“ pilotui nepavyko apginti turėtos pozicijos. Vokietis pakilo į trečią vietą, o dar po penkių ratų aplenkė ir Lewisą Hamiltoną bei įsitvirtino antroje vietoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./F-1 etapas Meksikoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./F-1 etapas Meksikoje

Lewisą Hamiltoną ėmė spausti ir Danielis Ricciardo. Padangų būkle komandai besiskundžiantis britas galiausiai išlėkė iš trasos ir prarado turėtą trečią vietą. Į ją iškart šoktelėjo klaida pasinaudojęs „Red Bull Racing“ pilotas Danielis Ricciardo. Tiesa, jis pozicija džiaugėsi neilgai.

Iki finišo likus devyniems ratams iš jo bolido išmetimo sistemos pasirodė dūmai, netrukus variklis prarado galią. Tai jau septintos nebaigtos Danielio Ricciardo lenktynės šį sezoną. Pagal nebaigtų etapų skaičių šis pilotas „lyderiauja“ sezone.

Per likusius ratus Maxui Verstappenui pavyko išlaikyti lyderio vaidmenį iki finišo ir triumfuoti Meksikoje. Antrasis finišavo vokietis Sebastianas Vettelis. Trečias – Kimi Raikkonenas.

Ketvirtoje vietoje finišo liniją kirto Lewisas Hamiltonas, kuriam Meksikoje iškovotų taškų pakako tam, kad užsitikrintų šių metų sezono nugalėtojo titulą. Čempionu britas tapo penktą kartą karjeroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius